Stel je vraag over werk en inkomen

Leren voor je eigen plezier

Iets nieuws leren? Dat hoeft niet alleen voor je werk. Leren kan ook voor je eigen plezier. Gewoon voor de lol. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En dat heeft zo zijn voordelen.  

Elke dag leer je wel iets

Eigenlijk leer je bijna elke dag wel iets. Vaak zonder dat je het zelf door hebt. Iemand vertelt je iets of laat je wat zien. Je leest ergens over. Of misschien heb je wel een nieuwe hobby. Zo leer je elke keer wat bij. Zonder veel moeite.    

Leren voor jezelf

Je kunt er ook bewust voor kiezen om helemaal voor jezelf iets nieuws te leren. Omdat jij iets leuk of interessant vind. Leren voor je eigen plezier dus. En vooral niet omdat het moet. Dat maakt leren vaak makkelijker. Iets voor jezelf doen kan verschillende voordelen hebben:  

  • wat je ook leert, je groeit
  • het helpt je zelfvertrouwen vooruit
  • je leert je eigen kwaliteiten beter kennen
  • de stap naar serieus leren wordt kleiner. 

Wil jij leren voor de lol?

Op Schaven aan jouw toekomst kan je ook leren voor de lol. In de catalogus staan verschillende trainingen die je kunt volgen. Wil je serieus aan de slag? Ook dan kun je op Schaven aan jouw toekomst terecht.

Lees meer over leren voor jezelf →

Positiever denken 

Zou je weleens positiever willen leren denken? Juist nu: met dit herfstige weer? Ook dat is leren voor jezelf. Het kan op verschillende manieren. Met een cursus zelfcompassie bijvoorbeeld. 

Lees meer over positief de herfst ingaan →