Stel je vraag over werk en inkomen
  • 1 apr 2021

  Cao Meubel: leden akkoord met verbeterd eindbod

  Op 15 maart hebben werkgevers de vakbonden een verbeterd eindbod gedaan. Wij hebben dit eindbod ter beoordeling voorgelegd aan de leden. Zij konden stemmen tot eind vorige week. Het resultaat is dat een meerderheid van de leden hebben ingestemd. Een daarmee is de finale stapt gezet naar een nieuwe Cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven.
  • 18 mrt 2021

  Verbeterd bod cao-Meubel

  Aan het einde van een lange dag hebben de werkgevers maandag 15 maart een verbeterd bod uitgebracht voor de cao meubel vanaf 1 januari 2020. Het betreft een verbetering ten opzichte van het eind van medio oktober vorig jaar. Wij leggen dit bod aan jou ter beoordeling voor en vragen je je stem hierover uit te brengen.
  • 12 mrt 2021

  Onderhandeling voor nieuwe cao Meubel herstart

  In oktober vorig jaar kregen wij van de werkgevers een eindbod voor een nieuwe cao. De leden stemden tegen. Precies vijf maanden later worden de onderhandelingen opnieuw gestart. Maandag 15 maart willen we grote stappen te zetten naar een passende en breed gedragen cao. Hoe zat het ook alweer Op 15 oktober ontvingen wij een mondeling eindbod. Wij hebben dit eindbod met een negatief stemadvies aan de leden voorgelegd...
  • 18 dec 2020

  Werkgevers houden vast aan eindbod cao Meubel

  Op 19 oktober ontving CNV Vakmensen van werkgeversorganisatie CBM een slecht eindbod voor de nieuwe cao. Op 4 november bleek dat onze leden massaal hebben afgewezen. De afgelopen weken hebben wij op verschillende manieren geprobeerd CBM te overtuigen in te gaan op onze wensen. Dit is helaas niet gelukt en CBM houdt vast aan het eindbod. Wij blijven met jullie dus aan zet.
  • 16 nov 2020

  Cao eindbod Meubel afgewezen

  Het voorstel voor een nieuwe cao Meubel die per 1 januari in zou gaan is afgewezen. Ruim 75% van de leden van CNV Vakmensen gooit het eindbod in de prullenbak. Gelukkig is de wil om actie te voeren hoog!
  • 17 sep 2020

  Cao-onderhandelingen Meubelindustrie weer uitgesteld: tijd voor actie!

  De werkgevers lieten weten dat de geplande cao-onderhandelingen vanaf 22 september niet door kunnen gaan. Hervatting van de onderhandelingen is nu voor de derde keer uitgesteld. We vinden dit onbegrijpelijk en denken na over hoe we nu toch verder kunnen.
  • 23 jun 2020

  Cao-onderhandelingen gaan verder in september

  Eind 2019 onhandelden we drie keer over een nieuwe cao Meubel, maar vlak voor Kerst nam de werkgeversorganisatie een time-out. Die time-out is nu al ongeveer halfjaar aan de gang. In september is pas de eerstvolgende afspraak. Lees hier wat CNV Vakmensen daaraan wil doen.
  • 20 dec 2019

  Time out voor werkgevers bij 3e cao ronde Meubel

  Nog een grote afstand tussen de vraag van vakbonden en het aanbod van werkgevers, daarom eerst een time-out.
  • 27 nov 2019

  Weinig vooruitgang in onderhandelingen

  Voorstellen verder besproken, maar nog weinig vooruitgang in onderhandelingen nieuwe cao Meubel. Waar moet CNV zich volgens jou op focussen?