Stel je vraag over werk en inkomen

Onderhandeling voor nieuwe cao Meubel herstart

In oktober vorig jaar kregen wij van de werkgevers een eindbod voor een nieuwe cao. De leden stemden tegen. Precies vijf maanden later worden de onderhandelingen opnieuw gestart. Maandag 15 maart willen we grote stappen te zetten naar een passende en breed gedragen cao.

Hoe zat het ook alweer

Op 15 oktober ontvingen wij een mondeling eindbod. Wij hebben dit eindbod met een negatief stemadvies aan de leden voorgelegd. Leden hebben het eindbod afgewezen. In december hebben wij werkgeverorganisatie CBM een brief gestuurd met daarin onze wensen op hoofdlijnen. Begin januari kregen wij bericht dat zij daar niet op konden ingaan. Vanaf het moment van afwijzing tot eind februari hebben wij ons ingespannen om iedereen weer om tafel te krijgen. Uiteindelijk is dat gelukt en worden de cao-onderhandeling op 15 maart hervat.

Nieuwe afspraken

Op 18 december de stuurden wij een brief aan het CBM-bestuur. Op hoofdlijnen staan daarin onze wensen waarover wij de afgelopen periode in gesprek zijn gegaan met de werkgevers. Samen hebben wij de thema’s benoemd waarover wij verder willen onderhandelen. Onze inzet is dat wij afspraken wensen te maken over:

  • Een evenwichtige ontwikkeling van de pensioenen, inclusief het pad naar een nieuw pensioenregeling uiterlijk in 2026,
  • Een regeling voor zwaar werk met de mogelijkheid van vervroegd uittreden in relatie tot ontziemaatregelen,
  • Een aanpassing van functiegebouw en loongebouw,
  • Een looptijd tot eind 2021,
  • Loonontwikkeling in 2021.

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen over de afspraken van de nieuwe cao? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. We geven zo snel mogelijk antwoord.