Stel je vraag over werk en inkomen

Werkgevers houden vast aan eindbod cao Meubel

Op 19 oktober ontving CNV Vakmensen van werkgeversorganisatie CBM een slecht eindbod voor de nieuwe cao. Op 4 november bleek dat onze leden massaal hebben afgewezen. De afgelopen weken hebben wij op verschillende manieren geprobeerd CBM te overtuigen in te gaan op onze wensen. Dit is helaas niet gelukt en CBM houdt vast aan het eindbod. Wij blijven met jullie dus aan zet.

Het vervolg

Als het met overleg niet lukt, moet je overgaan tot actie. CNV Vakmensen wil een laatste poging doen om CBM in beweging te krijgen. Een beweging die uiteindelijk leidt tot een goede cao Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven. Dat doen wij met een brief waarin wij opschrijven wat wij willen. Natuurlijk houden we rekening met de gevolgen van corona voor de meubelindustrie en interieurbouw. Tot nu toe hebben wij geen ondersteunende acties gedaan. Dat gaan wij vanaf nu wel doen.

Brief aan CBM

Op 18 december is er een brief gestuurd aan de CBM, de brief kun je downloaden onder deze blog. Wij geven CBM tot en met donderdag 31 december de tijd te reageren. Als zij niet reageren, zullen wij vragen namens jullie een ultimatum te stellen. Wij zullen dit dan direct doen in het nieuwe jaar 2021. We houden jullie hiervan natuurlijk op de hoogte.

Tenslotte

Wat betreft de arbeidsvoorwaarden is 2020 een slecht jaar geworden. Ten opzichte van 2019 hebben jullie er geen cent bij gekregen van jullie werkgevers. Heel bijzonder dat zij jullie op geen enkele wijze belonen voor alle inspanningen dit jaar. Op dit moment kunnen wij daar niets aan doen. Ondanks de strenge corona-maatregelen wensen wij jullie fijne kerstdagen, een goed uiteinde en nog een beter 2021.

Vragen en/of opmerkingen

Heb je vragen over het ultimatum of de brief aan CBM? Laat het ons weten in een reactie onder deze blog. Wij geven zo snel mogelijk antwoord.

Eindbod_CBM.pdf