Stel je vraag over werk en inkomen

Bestaat er ook voor de interieurbouw zoiets als de 80 90 100 regeling?

Reacties (2)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Woudstra,

  Bedankt voor je bericht. Ik ben uitgegaan van de cao Meubelindustrie, is dat voor jou de juiste cao?
  De cao kent helaas nog geen 80 90 100-regeling (seniorenregeling). De cao biedt wel de mogelijkheid om gebruik te maken van een 4-daagse werkweek indien je ouder bent dan 55 jaar en 5 dagen per week werkt. Dit moet wel passen binnen het rooster van het bedrijf (artikel 37 cao).

  Met vriendelijke groet,

  Ashley
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Goede middag,

  Ter aanvulling op het antwoord van mijn collega het volgende. Wanneer u 55 jaar bent of ouder dan heeft u recht op een vierdaagse werkweek. Wanneer u al 4 dagen werkt met 9,5 uur per dag, dan kunt u dit laten minderen in aantal uren. Dit laatste moet passen in het rooster van het bedrijf.
  U krijgt vanuit het pensioenfonds (moet u een formulier voor invullen via uw werkgever) een aanvulling op de premie voor de opbouw van uw pensioen. Dit over de door u gekochte dagen. Over de overige dagen krijgt u al pensioenopbouw.
  Deze regeling heeft fiscaal gezien een beperking. Namelijk de fiscus geeft aan dat je alleen aanvulling kunt krijgen op je pensioenopbouw vanaf 10 jaar voor uw pensioendatum. Dus vanaf uw 57 jaar. Deze regeling wordt zsm gecommuniceerd vanuit het pensioenfonds. Hierover zijn we in gesprek.
Terug