Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Meldpunt onveilige werkvloer tijdens coronacrisis

Uit onderzoek van het CNV onder 2.000 werkenden, blijkt dat veel werknemers zich onveilig voelen op de werkvloer. Van alle werkenden geeft 18% aan dat de werkgever geen goede beschermingsmaatregelen neemt tegen het coronavirus. Is dit bij jou ook het geval? Meld het! Dan kunnen wij met werkgevers en de overheid in gesprek.

Schokkende en onacceptabele cijfers

"De cijfers zijn schokkend. Omgerekend betekent dit dat meer dan twee miljoen werkenden zich momenteel onveilig voelen. Van alle sectoren spant de zorgsector de kroon: 35% voelt zich niet veilig, 30% geeft aan dat werkgevers niet genoeg maatregelen treffen. We weten dat er een groot tekort is aan beschermende middelen. Toch roepen we werkgevers en politiek op om alles op alles te zettend om deze groep te beschermen met de juiste middelen", aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter.

Andere sectoren waar veel medewerkers zich onveilig voelen zijn horeca en toerisme, retail, transport, beveiliging, schoonmaak en bouw. Onacceptabel vindt Piet Fortuin. "Als we niks doen dreigen miljoenen Nederlanders op de werkvloer besmet te raken".

Lees het volledige nieuwsbericht op CNV Vakmensen

Meldpunt onveilige werkvloer tijdens de coronacrisis

Voel jij je onveilig op je werk vanwege de coronacrisis? Neemt jouw werkgever te weinig maatregelen? Laat het ons hieronder in een reactie weten! De aankomende tijd houden we de veiligheid op de werkvloer scherp in de gaten. Als er misstanden blijven, vragen we de overheid meer inspecties uit te voeren. 

 

 

  • Ik ben van mening dat het bedrijf waar ik werk te weinig maatregelen heeft. Wij werken met ongeveer 25 personen op één afdeling. We zitten aan blokken bij elkaar. Aan iedere zijde zit een collega maar wij zitten niet 1,5 m van elkaar af.

  • De werkgever van mijn vriend verplicht mensen te komen werken waarvan de partners positief getest zijn op Corona.

    Als ze niet opkomen dagen wordt hen werk weigering opgelegd.

    Dit kan toch niet???