Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Stelling: de 30-urige werkweek als standaard is een goed idee

Een toekomst waarin de 30-urige werkweek de standaard is. Wat vind jij daarvan? Minder uren werken, maar niet minder verdienen. En dan niet dezelfde taken in een kortere tijd doen, maar de uren en het werk onder meer mensen verdelen.

Meer tijd voor je gezin, de zorg voor je ouders, vrijwilligerswerk of andere dingen. Minder stress en een minder hoge werkdruk voelen. En zo een betere balans vinden tussen je werk en je privéleven. Een kortere werkweek zou daarbij helpen.

In een onderzoek van CNV geeft 48% van de ondervraagden aan dat ze door een kortere werkweek productiever gaan werken. 60% denkt zo de pensioenleeftijd gezond te gaan halen. Denk jij dat een 30-urige werkweek haalbaar is en dat het je kan helpen? Log in en stem of laat een reactie achter.

  • Ik werk in de dienstverlening en ben recent van 40 naar 36 uur gegaan. Wat voor mij erg helpt om dit goed te regelen is de flexibiliteit binnen ons kantoor. De ene week 40 uur draaien en de andere 32 is geen probleem.

  • We schieten helemaal door. Nederland is geen eiland. Maar heeft een hele open economie. We willen een bepaalde levensstandaard en voorzieningen op peil houden. Dat gaat niet vanzelf. Denk aan het personeelstekort in zorg, onderwijs etc.

    Daarom zou ik juist zeggen. We moeten meer werken ipv minder. Gemiddeld 40-42 uur is niets mee.

    En tevreden zijn met wat we hebben.

  • Idee is goed, voor over 2 generaties, eerst vakkundig personeel opleiden, want vakmensen voor techniek zijn er niet, wees nou niet zo stom om die ook uit het buitenland te halen. We hebben genoeg mensen hier in eigen land.