Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Slapende dienstverbanden moeten stoppen

Sommige mensen zitten al jaren ziek thuis. Maar zijn nog altijd in vaste dienst. We noemen dat een slapend dienstverband. Als de werkgever deze mensen niet ontslaat, lopen zij een transitievergoeding van duizenden euro’s mis. Daarom zijn wij een campagne én een rechtszaak gestart tegen slapende dienstverbanden!

Wanneer recht op transitievergoeding

Ben je twee jaar in dienst en wordt je contract opgezegd? Dan heb je recht op een transitievergoeding. Ben je ziek op het moment van ontslag? Of ben je een tijd ziek geweest voor je ontslag? Ook dan heb je recht op een transitievergoeding. Maar dan moet een werkgever natuurlijk wel je contract beëindigen. En dat gebeurt vaak niet. Dus krijg je niet de transitievergoeding waar je recht op hebt.

Campagne tegen slapend dienstverband

Vanaf 1 april 2020 krijgen de werkgevers de betaalde transitievergoeding terug van het UWV. En met terugwerkende kracht. Maar nog steeds beëindigen veel werkgevers slapende dienstverbanden niet. Daarom zijn wij in januari een campagne gestart tegen spookcontracten. En met succes, want bij 15 CNV-leden is het contract al opgezegd. Zij krijgen eindelijk de vergoeding waar ze recht op hebben. Het gaat om bedragen tussen €5.000 en €80.000!

Rechtszaak tegen slapend dienstverband

Toch zijn er ook veel werkgevers die treuzelen. Daarom zijn we naast de campagne nu ook een rechtszaak gestart. Dit doen we eerst namens CNV-leden die terminaal ziek zijn én werknemers die bijna hun pensioenleeftijd hebben bereikt. Want er moet nu verandering komen. Zo is vorige week een CNV-lid met een slapend dienstverband overleden. Hij heeft jarenlang gewacht op een nette opzegging van zijn contract. Maar voor hem is het te laat. Zo ver moet het gewoon niet komen.


Wat vind jij ervan dat werkgevers slapende dienstverbanden niet opzeggen? Reageer op dit blog en laat weten wat je wel een eerlijke behandeling vindt.