Stel je vraag over werk en inkomen

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij eigenlijk?

Nieuwe technieken, digitalisering, andere klantwensen en werktijden hebben effect op het werk. Jij hebt altijd te maken met veranderingen in het bedrijf en bovendien moet je langer doorwerken. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers en werkgevers is daarom een steeds belangrijker thema, óók in de mobiliteitsbranche. Voor nu, maar zeker ook in de toekomst!

Maar jij bent als werknemer niet in je eentje verantwoordelijk om bij te blijven en te zorgen dat je gezond je pensioen haalt. Je werkgever heeft daar een heel belangrijke rol in.

Bedrijven die werk maken van de ontwikkeling, gezondheid en betrokkenheid van hun medewerkers, plukken daar vaak zelf ook direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Voorlichtingsbijeenkomst voor het hele bedrijf Juist vanwege die gezamenlijke verantwoordelijkheid organiseert de Bedrijfsraad voorlichtingsbijeenkomsten voor het hele bedrijf of afdelingen daarvan. Werkgever en medewerkers krijgen informatie over wat iedereen zélf kan doen aan zijn of haar eigen duurzame inzetbaarheid en welke tools daarbij kunnen helpen. Na afloop kunnen jullie direct aan de slag met concrete actiepunten.

Een voorlichtingsbijeenkomst duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats op het eigen bedrijf. Datum en tijdstip wordt uiteraard in overleg bepaalt. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst

Benieuwd wat jullie samen kunnen doen om alle medewerkers inzetbaar te houden? Meld je dan aan voor een voorlichtingsbijeenkomst. Doe dit samen met je werkgever. Stuur deze mail dus door aan jouw leidinggevende, Directie of HR-afdeling.

Klik hier voor aanmelden via de website van OOMT