Ik heb een vraag:

Ik heb een contract van 38 uur in de caravan/camperbranche, Ik ben 60 jaar en werk dinsdag t/m vrijdag 8 uur, zaterdag 7 uur; 39 uurIk zou graag 34 uur willen gaan werken, op de dinsdag vrij, met inlevering van 3 uur ouderdoms-cq overuren.Het tegenvoorstel

Ik heb een contract van 38 uur in de caravan/camperbranche, Ik ben 60 jaar en werk dinsdag t/m vrijdag 8 uur, zaterdag 7 uur; 39 uurIk zou graag 34 uur willen gaan werken, op de dinsdag vrij, met inlevering van 3 uur ouderdoms-cq overuren.Het tegenvoorstel van mijn werkgever is: Een contract van 31 uur, op de dinsdag vrij met uitzondering van 6 dinsdagen in de maanden juli en augustus. Met de regels dat deze teveel gewerkte dagen a (8 uur) opgenomen moeten worden, in overleg, op 6 zaterdagen a (7 uur) in de maanden okt t/m dec.Mijn vraag is of dit juridisch mogelijk is, je krijgt minder vrije uren dan dat je gewerkt hebt.Overigens tot voor april 2019 werkte ik op de zaterdagen 6 uur en bijna 30 jaar zijn/is er op een opgenomen vrije zaterdag 1 dag= 8 uur afgeschreven van mijn verlof!

Reacties (2)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Ik heb een contract van 38 uur in de caravan/camperbranche en ben 60 jaar. Ik week dinsdag t/m vrijdag 8 uur en op zaterdag 7 uur= 39 uur.Ik Zoe graag een contract van 34 uur willen, op de dinsdag vrij en op deze dag 3 uur ouderdomsuren cq overuren inleveren.Mijn werkgever stelt dat Ik maar een contract van 31 uur aan moet gaan, met de volgende “regels “: vrije dag op dinsdag (8 uur) , behalve in de vakantieperiode 6 weken niet vrij op dinsdag (6 x 8 uur = 48 uur) met de verplichting deze teveel gewerkte dagen, in overleg, op de zaterdagen op te nemen in de maanden okt. t/m dec. (6 x 7 uur = 42 uur) Maar mijn werkgever rekent in dagen en niet in uren. Mijn vraag is of dit mag, hij rekent dus voor de zaterdag 1 dag, terwijl dit een 7 urige werkdag is. Mijn vraag is, welke stappen kan Ik hierin ondernemen.?

 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Poeti,

  Juridisch mag je met je werkgever afspraken maken tot de aanpassing van je contract. Als je echter 6 dinsdagen in de maanden juli en augustus moet werken én deze uren dien je dan op 6 zaterdagen in de maanden oktober tot en met december op te nemen, dan mag je werkgever je niet minder uren compenseren. Als je 6 dinsdagen van in totaal 48 uur gaat werken, dient je werkgever tot de compensatie uit te gaan van dit aantal uren. Je werkgever mag dan niet 42 uur als compensatie gaan geven. Het advies is om hier niet mee akkoord te gaan.
Terug