Stel je vraag over werk en inkomen

NN verlengt bemiddelingsperiode niet

CNV Vakmensen had in deze coronatijd graag een afspraak willen maken over een extra lange bemiddelingstermijn voor boventalligen. Helaas wil NN de bemiddelingstermijn alleen verlengen binnen de grenzen van het Sociaal Plan.

Wel of geen reorganisatie

CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties hebben NN gevraagd of er in deze coronatijd  reorganisaties gaan plaatsvinden. NN doet hier geen uitspraak over. Ze willen dit laten  afhangen van de situatie in het onderdeel. Er kunnen nog wel reorganisaties plaatsvinden waarbij de regelingen uit het Sociaal Plan worden gebruikt.

Wat staat er in het Sociaal Plan over de bemiddelingsperiode?

In het Sociaal Plan staat dat de bemiddelingsperiode met drie maanden verlengd kan worden, wanneer hier goede redenen voor zijn. Het doorbetaalde salaris wat je dan ontvangt vanuit de bemiddelingsperiode, gaat dan van je beëindigingsvergoeding af. Tot op dit moment heeft NN deze regeling maar weinig gebruikt. NN geeft aan deze regeling nu vaker te gebruiken. Ook belooft NN dat boventalligen betere begeleiding krijgen bij het zoeken naar nieuw werk.

Toch geen verlenging van de bemiddelingsperiode

De vakorganisaties waarderen dit gebaar van NN. Toch hebben we ze gevraagd om de bemiddelingsperiode in deze bijzondere tijd te verlengen, zonder dat het de boventallige medewerkers een gedeelte van hun beëindigingsvergoeding kost. Helaas wilde NN daar niet in meegaan. Zij zagen dit als openbreken van het Sociaal Plan en gaven daarbij aan dat zij nu ook de cao niet openbreken.

Vragen of reageren?

Heb je vragen of wil je er iets over kwijt? Laat het weten in een reactie onder deze blog!