Stel je vraag over werk en inkomen

Overleg Nationale Nederlanden: dit is er besproken

Tijdens een overleg met Nationale Nederlanden is er gepraat over de functiewaardering en hoe je bezwaar kunt maken of in beroep gaat. Ook is er gesproken over Vivat en de personeelsgids. In deze blog lees je meer. 

Omschrijving bezwaar- en beroepsprocedure 

Alle functies zijn gewaardeerd. Dat betekent dat de functies zijn beschreven en zijn ingedeeld. In artikel 5.2 van de cao staat dat er een bezwaar- en beroepsprocedure is. Die kan gebruikt worden als er in de tussentijd iets veranderd aan de indeling van de functies. Een procedure is een manier van werken. Het is belangrijk om dat goed te regelen. Daarom is er nu omschreven hoe de bezwaar- en beroepsprocedure werkt.

Bezwaar maken

Wordt er iets veranderd aan de functie-indeling? En ben je het daar niet mee eens? Dan kun je eerst bezwaar maken. Zo laat je weten dat je het er niet mee eens bent. De medezeggenschap is betrokken bij die bezwaarprocedure.  

In beroep

Heb je bezwaar gemaakt? En krijg je geen gelijk? En ben je het er nog steeds niet mee eens? Dan kun je in beroep gaan. De beroepscommissie helpt dan bij de discussie. In de beroepscommissie zitten ook deskundigen van CNV Vakmensen en andere vakorganisaties.

Overname schadevisie van Vidat 

Bij toestemming van de toezichthouder zal de schadevisie van Vidat in de loop van 2020 onderdeel worden van NN. Binnenkort starten bij Vivat de onderhandelingen over een protocol voor de arbeidsvoorwaarden. Het is nu nog niet te zeggen of de overname ook gevolgen heeft voor medewerkers van NN. Blijken die gevolgen er wel te zijn? Dan wordt dit gecommuniceerd. 

Personeelsgids is klaar 

In samenspraak met de COR is de personeelsgids klaar. Naast de cao voor het hele bedrijf is er vanaf nu dus ook een personeelsgids.   

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!