Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

De onderhandelingen over een nieuwe NN cao...Een update

Gisteren hebben we weer onderhandeld over een nieuwe cao Nationale-Nederlanden. We hebben inhoudelijk goed gesproken met elkaar. Op bepaalde onderwerpen liggen de standpunten nog wel ver uit elkaar.

Zoals in de vorige nieuwsbrief te lezen, hebben vakbonden en jouw werkgever afgesproken om uit de loopgraven te stappen om inhoudelijk het gesprek aan te gaan over alle onderwerpen die op tafel liggen en vooral nu eerst te kijken naar wat ons verbindt. Hoe ver zouden we dan komen en komt hiermee een nieuwe cao dichterbij?

Het gesprek, en dat zal je niet verbazen, heeft zich toegespitst op de drie hoofdonderwerpen, die al het gehele traject domineren: de collectieve salarisverhoging, het sociaal plan en de pensioenregeling.     

Out of the box

Partijen hebben elkaar uitgedaagd om creatief naar oplossingen te zoeken, soms de eigen grenzen opzoekend en af en toe ook zelfs 'out of the box'. Op basis hiervan hebben we een goed constructief gesprek met elkaar gevoerd.   

Inhoudelijk kan ik nu nog niet veel meer in deze nieuwsbrief erover kwijt, maar de afdronk van het overleg is wel dat het er niet automatisch gemakkelijker op is geworden. Ten aanzien van met name de collectieve loonsverhoging en het sociaal plan blijven standpunten, ook nu nog, ver uit elkaar liggen.  

Werkgroep

We hebben wel afgesproken om op korte termijn in een werkgroep aan de gang te gaan met een onderzoek naar een toekomstbestendige pensioenregeling. De urgentie hiertoe wordt door alle partijen onderkent. 

Over drie weken praten we verder. Ik hou je op de hoogte! 

Vragen en/of opmerkingen?

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben na aanleiding van deze nieuwsbrief of als je iets anders wilt delen over jouw arbeidsvoorwaarden en/of omstandigheden bij jou op de afdeling of vanuit de Nationale-Nederlanden organisatie, neem gerust contact met mij op.