Stel je vraag over werk en inkomen

Blogs over de Nederlandse Spoorwegen

  • 24 nov 2021

  CNV leden akkoord met onderhandelingsresultaat Service Stations NS

  De ledenraadpleging over het onderhandelingsresultaat afspraken omtrent organisatiewijziging en herinrichting service stations heeft een positief resultaat opgeleverd. Dat hebben wij NS laten weten. Onderhandelingsresultaat Service Stations wordt akkoord NS heeft een adviesaanvraag ingediend over organisatiewijziging en herinrichting bij Service Stations. Daarover is veel overleg geweest. CNV Vakmensen wilde afspraken...
  • 8 jul 2021

  CAO: Dat zit zo: Thuiswerken bij NS

  Hoewel dat in mindere mate voor het rijdend personeel geldt, is er tijdens de coronapandemie veel thuisgewerkt. Langzamerhand gaan mensen in Nederland weer op kantoor werken. Dus ook niet-rijdende NS-ers. Wat is daarover eigenlijk in de cao afgesproken en hoe zit het met thuiswerken in het algemeen en bij NS?
  • 6 jul 2021

  Herinrichting Service stations NS

  Meermalen is met NS gesproken over de reorganisatie Service stations. Nu ligt er een voorgenomen besluit. Wij hebben daar middels een brief aan NS op gereageerd. Omdat dit besluit voor iedere NS-er gevolgen kan hebben, sturen wij iedereen daar nu een nieuwsbrief over.
  • 17 jun 2021

  Ontwikkelingen bij NS

  In deze post aandacht voor meerdere reorganisaties, vakantiedagen en beëindiging dienstverband, NS internationaal, sociale veiligheid , or- en oc-verkiezingen en teksten cao.
  • 8 jun 2021

  Werken bij NS: onzeker en moeilijk

  Door alle reorganisaties is het nu een onzekere tijd om bij NS te werken. Daarboven op komt nog dat zowel op de stations als in de treinen er steeds meer agressie is. Onzekerheid door alle reorganisaties Waar je ook werkt bij NS overal wordt er gereorganiseerd. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Onzekerheid over je baan. Onzekerheid of je nu wel of niet een beeindigingsovereenkomst moet tekenen. Onzekerheid of je...
  • 7 mei 2021

  NS en VSO: dat zit zo

  In deze tijd van reorganisaties krijgen veel medewerkers tijdens premobiliteit of boventalligheid een VSO aangeboden. Een vso is een vaststellingsovereenkomst waarin afspraken over het einde van je dienstverband staan. Daar krijgen we vragen over. In deze blog staat waar je op moet letten.
  • 26 mrt 2021

  Cao zit dat zo: boventalligheid en plaatsmakersregeling bij NS

  Na de periode van premobiliteit waar de vorige nieuwsbrief over ging, gaat de periode van boventalligheid in. Vandaar nu een cao-dat-zit-zo-ledenbrief over boventalligheid en de plaatsmakersregeling. Boventalligheid: wat is dat? Als er een reorganisatie is aangekondigd en er ondanks dat collega’s met premobiliteit zijn gegaan toch nog minder arbeidsplaatsen nodig zijn dan wordt er persoonlijk boventalligheid...
  • 4 mrt 2021

  Cao dat zit zo: Premobiliteit bij NS

  Dit is de eerste van vele NS-nieuwsbrieven met uitleg over een thema uit de cao. Vandaag gaat het over premobiliteit. Er zijn diverse reorganisaties aangekondigd binnen NS. Dan komt ook premobiliteit aan de orde.
  • 18 feb 2021

  Instemming met eindbod: er is een cao

  91% van de leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het eindbod over de NS-cao. Bij de andere bonden is er ook ingestemd. Dit betekent dat er nu een cao is. Afgesproken was dat wij na overleg met elkaar dat vandaag NS zouden laten weten. Helaas is het nieuws eerder uitgelekt. CNV Vakmensen is blij met het feit dat er nu een cao is. Het is goed nieuws voor jou. Wij hebben steeds ingezet op afspraken over werkgelegenheid...
  • 22 jan 2021

  Stem nu op eindbod cao NS

  NS heeft CNV vakmensen en de andere bonden een eindbod gedaan. Dit betekent dat er niet meer verder onderhandeld kan worden. Wij leggen dit totale eindbod ter stemming aan jou voor. Je kunt tot 16 februari 2021 stemmen.
  • 19 jan 2021

  Nog steeds geen cao-resultaat NS

  Er is helaas nog steeds geen cao-resultaat. Het hangt nog op een paar zaken. De voornaamste zijn loonsverhoging, er eerder uit kunnen, werkgelegenheidsgarantie en thuiswerkvergoeding.
  • 19 jan 2021

  Nog steeds geen cao-resultaat NS

  Er is helaas nog steeds geen cao-resultaat. Het hangt nog op een paar zaken. De voornaamste zijn loonsverhoging, er eerder uit kunnen, werkgelegenheidsgarantie en thuiswerkvergoeding.
  • 19 jan 2021

  Nog steeds geen cao-resultaat NS

  Er is helaas nog steeds geen cao-resultaat. Het hangt nog op een paar zaken. De voornaamste zijn loonsverhoging, er eerder uit kunnen, werkgelegenheidsgarantie en thuiswerkvergoeding.
  • 14 jan 2021

  Nog geen cao-resultaat NS

  Er is nog geen cao-resultaat na nog eens 2 dagen onderhandelen. CNV Vakmensen blijft inzetten op werkgelegenheid.
  • 14 jan 2021

  Nog geen cao-resultaat NS

  Er is nog geen cao-resultaat na nog eens 2 dagen onderhandelen. CNV Vakmensen blijft inzetten op werkgelegenheid.
  • 8 jan 2021

  Reactie van NS op social media posts van werknemers

  Tijdens de kerstperiode zijn op social media woorden gebruikt door werknemers die niet bij de waarden van NS en ook niet bij de waarden van CNV Vakmensen passen. NS geeft aan dat niet te accepteren. In deze blog lees je de reactie van NS.
  • 21 dec 2020

  Cao-overleg NS: we zijn er bijna

  De impact van de reorganisaties bij NS wordt duidelijk. Daarom is het onderwerp werkgelegenheid tijdens het laatste overleg veel aan bod gekomen. En met succes!
  • 9 dec 2020

  Cao-overleg NS: we zijn er nog niet

  Tijdens het cao-overleg NS zijn er stappen gezet. NS heeft goed naar CNV Vakmensen en de andere bonden geluisterd. Ons doel blijft werkgelegenheid en sociaal plan. Maar we zijn er nog niet.
  • 16 nov 2020

  Kleine stapjes in cao-overleg NS

  Er is nog geen resultaat voor de cao van de NS. NS blijft bij hun laatste bod en heeft daar iets aan toegevoegd. CNV blijft herhalen dat de werkgelegenheidsgarantie het belangrijkste is.
  • 29 okt 2020

  Cao-onderhandelingen: lees hier wat NS en CNV willen

  Helaas is het niet gelukt om een cao-resultaat te bereiken. We hebben het overleg uitgesteld. CNV Vakmensen is benieuwd naar jouw reactie hierop. Maar we zijn nog niet klaar met onderhandelen! 13 november overleggen we verder. Lees hier de inzet van de NS en van CNV. In de bijlage vind je de nieuwsbrief van de vakbonden over de verschillen.
  • 20 okt 2020

  NS en vakbonden in gesprek over coronamaatregelen en sociaal plan

  CNV Vakmensen gaat met NS praten over de coronamaatregelen en het sociaal plan. Lees hier waar het gesprek over zal gaan.
  • 1 okt 2020

  CNV-leden kritisch over pact dat NS wil sluiten

  Via een enquête en (digitale) ledenbijeenkomsten vroeg CNV haar leden om hun mening over het pact, of of er nog andere zaken geregeld moesten worden. CNV heeft nu een helder beeld van wat de leden willen. Ondanks de werkgarantie zijn de leden kritisch over het NS-pact. In deze blog lees je welke feedback zij hadden.
  • 14 aug 2020

  Vul de enquête in over het nieuwe plan van NS

  Omdat de vakbonden het eerste pact van NS afkeurden, heeft NS een nieuw voorstel gedaan. De vakbonden stellen dit plan voor aan de leden en de COR legt het voor aan de ondernemingsraden. CNV Vakmensen doet dat op twee manieren: via een enquête en via digitale bijeenkomsten. Hier kun je de enquête invullen om te laten weten wat jij er als werknemer van NS van vindt!
  • 11 aug 2020

  Nieuw voorstel NS, dus nieuwe ledenvergadering

  Op 5 en 7 augustus hadden de vakbonden onderhandelingsgesprekken met de NS. We hoopten goed nieuws te hebben, maar er is helaas nog geen deal bij NS over coronamaatregelen, cao, sociaal plan en pensioenregeling. Wel had NS een nieuw voorstel. Lees hier hoe we nu verdergaan.
  • 31 jul 2020

  Uitslag leden-enquête NS

  De leden van CNV hebben CNV Vakmensen toestemming gegeven om met NS te gaan praten. Op 5 augustus gaan de gesprekken van start. Lees hier wat er nog meer uit de enquête kwam. Toestemming CNV heeft in de afgelopen weken een enquête uitgezet onder haar leden om te vragen of CNV met NS mag praten over de plannen van NS. 96% van de leden die gestemd hebben, gaf toestemming. De andere vakbonden hebben ook toestemming...