Stel je vraag over werk en inkomen

Oproep aan de overheid: neem maatregelen om OV-personeel veilig te laten werken

Het lijkt erop dat Nederland het coronavirus een beetje onder controle begint te krijgen. Daarom zijn er plannen om het OV weer gecontroleerd op te starten. Maar dit heeft grote gevolgen voor jou als medewerker van het Openbaar Vervoer. Wordt er wel genoeg gedaan zodat jullie veilig kunnen werken? De vakbonden vinden van niet. Hierover stuurden we een brief aan de overheid.

Intercity’s na 29 april

Van het weekend maakte de NS al bekend dat er na 29 april weer intercity’s gaan rijden. Zo krijgen mensen die echt naar hun werk moeten meer ruimte in de trein en voorkomen we volle treinen. De vakbonden maken zich hierover zorgen, want hoe weten we zeker dat er genoeg wordt gedaan om jullie veilig te laten werken?

Brief aan de overheid

Daarom stuurden de vakbonden samen een brief naar de minister van justitie; meneer Grapperhaus en staatssecretaris van het OV; mevrouw van Veldhoven. De vakbonden vinden de kabinetsmaatregelen op dit moment niet goed genoeg. Daarom vragen we de overheid afspraken te maken over maatregelen die de zorgen van OV-medewerkers wegnemen. 

> Lees hier de volledige nieuwsbrief, de brief aan de ministers en de brief van de gezamenlijke werkgevers in het streekvervoer aan de vakbonden

Vragen of reageren?

Laat je reactie achter onder deze blog!