Stel je vraag over werk en inkomen

Voorbereidingen op cao-overleg met werkgevers Openbaar Vervoer

Vandaag overlegde CNV Vakmensen met de werkgeversorganisatie VWOV. Dit overleg ging vooral over de coronacrisis en de gevolgen voor de sector Openbaar Vervoer, maar ook het eerder stoppen met werken kwam ter tafel.

Onzekerheid

Het aantal reizigers is enorm afgenomen en mensen reizen alleen nog maar als het echt belangrijk is. Voor 2021 is er nog geen duidelijkheid of en op welke manier vervoermaatschappijen gecompenseerd worden door hun opdrachtgevers (provincies). Ook kunnen we nog niet goed voorspellen wat de invloed van de coronacrisis is op de lange termijn.

Eerder stoppen met werken

We bespraken nog een belangrijk onderwerp: de mogelijkheid tot het eerder stoppen met werken. Dit in combinatie met de afspraken uit het pensioenakkoord. In augustus gaan we hier gesprekken over voeren. We willen hier op korte termijn duidelijke afspraken over maken.

Cao-onderhandelingen vanaf september

In september starten we de ca-onderhandelingen. De gevolgen van de coronacrisis zijn daarbij natuurlijk heel belangrijk. Daarnaast gaan we jullie ideeën en wensen voor de nieuwe cao OV verzamelen door middel van enquêtes aan alle leden. Samen met de cao-commissie stelt CNV Vakmensen dan een voorstellenbrief voor de onderhandelingen op.