Stel je vraag over werk en inkomen

Werkinstructies Arriva en Connexxion

Een nieuwe fase in de coronacrisis is aangebroken. Deze week wordt de dienstverlening in het OV uitgebreid. CNV Vakmensen hebben samen met Conexxion en Arriva aan werkinstructies gesleuteld, zodat jij je werk veilig kunt doen. Zoals we in de vorige blog vertelden, moet dit per bedrijf en zijn er geen algemene werkinstructies voor de hele OV-sector.

Werkinstructie Connexxion

Als het goed is, hebben jullie de werkinstructie voor de ‘opstart’ van de dienstregeling al van jullie werkgever ontvangen. Dit is nog maar de eerste versie: wat CNV betreft, kan er hier en daar zeker nog wat verbeterd worden. Daar zorgt CNV zeker voor wanneer dat nodig is. CNV blijft met Connexxion in contact en volgt de ontwikkelingen in de praktijk.

Werkinstructie Arriva

De werkinstructies staan allemaal omschreven, maar dat is de theorie. We hopen dat de praktijk ook goed verloopt. Het zal weer even wennen zijn, en spannend omdat we nog niet weten hoe het zal gaan. Komende week is er op donderdag een overleg met de vakbonden en Arriva. Het agendapunt is hoe de uitvoering van de werkinstructies verloopt en hoe dat verbeterd kan worden. Download de werkinstructie van Arriva in de bijlage van deze blog.

Mis jij nog iets?

Mochten er dingen zijn waarvan jij denkt dat die niet volgens de werkinstructies zijn of je mist juist punten, twijfel dan niet. Laat een reactie achter onder dit blog of neem contact op met CNV Vakmensen!

Arriva-werkinstructies_1_juni_2020_ov-protocol.pdf