Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

14 veelgestelde vragen over de staking

Op 27 juni 2018 roepen wij alle leden in het openbaar vervoer op om het werk voor 72 uur neer te leggen en actie te voeren. Lees hier alles wat je moet weten over deze landelijke staking.

1. Wat is het doel van deze staking?

Werknemers in het openbaar vervoer willen dat werkgevers snel met een concreet bod komen voor de aanpak van de werkdruk en wel conform de voorstellen van CNV Vakmensen: 

  • herfasering van loonafspraak, fatsoenlijk loonbod
  • werkdrukvermindering op basis van de voorstellen van CNV Vakmensen

2. Ik ben lid van CNV Vakmensen én wil staken

Als lid van CNV Vakmensen ben je verzekerd van rechtsbijstand. Daarnaast heb je recht op een stakingsvergoeding uit de stakingskas.

3. Hoe hoog is de stakingsuitkering als ik meestaak?

De maximale stakingsuitkering is op dit moment 61 euro per dag en belastingvrij voor de eerste vijf dagen dat je mee staakt. Vanaf de zesde stakingsdag heb je recht op een hogere stakingsuitkering, namelijk 83 euro netto per stakingsdag.

Als je tot nu toe op alle stakingsdagen (4 januari, 30 april, 1 mei en een van de estafettedagen) hebt meegestaakt dan wordt maandag 25 juni jouw 5de stakingsdag. Vanaf dinsdag 26 juni heb je dan recht op de hogere stakingsuitkering.

4. Ik ben niet ingeroosterd op één van de stakingsdagen of ik ben vrij. Moet ik mij wel laten registreren?

Je kunt je op woensdag 27 juni inschrijven tot 11.00 uur als staker voor alle drie stakingsdagen. Als je woensdag niet ingeroosterd bent, maar wel donderdag en/of vrijdag, dan vragen we je om je woensdag ook alvast in te schrijven voor deze dagen. Als je op geen van de stakingsdagen staat ingeroosterd of vrij bent, kun je niet staken.

5. Ik ben geen lid, maar wil wel staken

Staken is een grondrecht. Je hoeft geen lid te zijn van een vakbond om het werk neer te leggen en gebruik te maken van het ultieme actiemiddel.

Alleen: wie geen lid is, moet bereid zijn de persoonlijke consequenties van stakingsdeelname te aanvaarden. Zo kan een werkgever je korten op jouw salaris: je bent immers niet aan het werk.

Op de stakingsdag kun je ook meteen lid worden van CNV Vakmensen. Je blijft dan in ieder geval een jaar lid en bent dan per direct verzekerd van juridische bijstand én je krijgt alsnog een stakingsuitkering.

6. Kunnen uitzendkrachten worden ingezet om diensten van stakende werknemers te rijden?

Uitzendkrachten die voor de staking al waren ingeroosterd, kunnen op de stakingsdagen hun eigen diensten rijden. Dit is geen besmet werk.

Als de werkgever op de dag van de staking uitzendkrachten inhuurt om het werk van de stakers over te nemen, dan is dit wel besmet werk. Als dit bij jou op de stalling gebeurt, meld dit dan meteen bij het Landelijk Actiecentrum: actieov@cnvvakmensen.nl of 030-7511450. Wij melden dit bij de Inspectie SZW.

7. Kan een niet-stakende collega worden verplicht de diensten van een stakende collega over te nemen?

Volgens artikel 67 lid 4 van de huidige cao kan een werknemer niet worden verplicht om de werkzaamheden van stakers over te nemen. Maar een werknemer die in zo’n situatie weigert om de dienst over te nemen, loopt wel het risico dat de werkgever loon inhoudt. 

8. Ik ben werkwillend en de werkgever laat mij rijden op een niet goedgekeurde dienst, mag ik weigeren?

Volgens de cao moet de OR alle diensten en roosters goedkeuren. Dat betekent dat werkgevers die op de stakingsdagen diensten maken die niet zijn goedgekeurd door de OR in strijd handelen met de cao. De OR moet daar dan tegen optreden.

9. Ik rijd zonder tachograaf en/of chauffeurspas, maar moet nu een niet goedgekeurde dienst rijden, mag ik weigeren?

Volgens de wet zijn buschauffeurs vrijgesteld van het rijden met een tachograaf of chauffeurspas, omdat zij goedgekeurde en vastgestelde diensten rijden. Wij zijn van mening dat diensten die voor de stakingsdagen worden gecreëerd en niet goedgekeurd zijn door de OR met een tachograaf gereden moeten worden.

Als dit niet het geval is, dan handelt de werkgever in strijd met de wet. Werkgevers kunnen de werkwillende chauffeurs niet dwingen de wet te overtreden. Als dit bij ons gemeld wordt, melden wij dit bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Deze inspectie kan een boete opleggen aan de betreffende werkgever.

10. Moet ik mijn werkgever van tevoren melden dat ik mee ga staken?

Nee, je hoeft werkgever niet te melden dat je gaat staken. Ook niet op de dag zelf. De werkgever registreert alleen de werkwillenden en de vakbonden registreren de stakers.

11. Ik ben (gedeeltelijk) ziek. Kan ik staken?

Als je op de dag van de staking ziekteverlof hebt, kun je niet staken: wie op die dag geen verplichting tot het verrichten van arbeid heeft, kan niet aan zijn werkgever laten weten dat hij zijn werk neerlegt. Als je verplicht bent op de stakingsdag deels re-integratie activiteiten te verrichten, dan kun je voor die uren wel staken.

12. Wanneer kan ik mij inschrijven als staker?

Je kunt je op de eerste stakingsdag voor 11.00 uur inschrijven voor alle drie de stakingsdagen. Als je dienst later begint of je pas de volgende dag hoeft te werken, vragen we je dus ook om je op de eerste stakingsdag voor 11.00 uur te melden.

13. Ik heb geen stakingsformulier ontvangen. Wat moet ik doen?

De actiekaderleden op de externe locaties zijn in bezit van blanco stakingsformulieren. Advies: neem je banknummer en lidmaatschapsnummer mee.

14. Wat kost een staking mij en wat levert die mij op?

Dit is moeilijk aan te geven en verschilt van persoon tot persoon. De stakingsuitkering dekt niet volledig de gemiste inkomsten door de staking. Maar een loonsverhoging van 1% levert bij een gemiddeld salaris € 400 tot € 450 bruto per jaar op voor de rest van je dienstverband.

De ervaring leert ons dat je het gemiste loon tijdens de staking terugverdient in de loop van je dienstverband.  Met deze actie dwingen we jullie werkgevers ook tot betere afspraken over werkdruk.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem hieronder!