Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Donderdag laatste staking OV? Dus niet!

Vandaag hebben onze leden rondom Den Haag het werk neergelegd. In onder andere Zoetermeer en Den Haag bleef een groot deel van de bussen van Connexxion Haaglanden binnen. Wéér een succesvolle werkonderbreking. En nu schakelen we al weer op naar de laatste estafettestaking, aankomende donderdag.

Staking 14 juni

Nog één dag te gaan en dan hebben alle concessies in het land deelgenomen aan de estafettestaking gericht op een betere cao voor het OV. Donderdag 14 juni is het de beurt aan:

  • EBS Waterland
  • Connexxion Zaandam
  • Keolis Almere

Ben jij werkzaam in een van de drie hierboven genoemde concessies? Dan roepen wij jou op om donderdag 14 juni het werk voor 24 uur neer te leggen. Wij vragen de werknemers op 14 juni om vanaf aanvang eerste dienst het werk neer te leggen tot aanvang eerste dienst op 15 juni.

Al onze leden ontvingen eerder al een gepersonaliseerd stakingsformulier. Neem dit donderdag wel mee! Want op alle vestigingen zullen collega`s aanwezig zijn om deze in ontvangst te nemen.

Als ook deze drie concessies hebben gestaakt dan kunnen we met recht zeggen dat de estafettestaking succesvol was. Respect voor die inzet. Want, ik zei dat al eerder eens in een blog,  staken doen we niet voor ons plezier.

Zogenaamde handreiking werkgevers

In de media hebben werkgevers aangegeven dat zij de werknemers zogenaamde handreikingen hebben gedaan met betrekking tot de werkdruk. Zij doelen daarmee op de interne mededelingen die jullie ontvingen. Maar, let op! Deze 'handreikingen' zijn niet meer dan wensgedachten en voornemens. De bedachte oplossingen zijn in de praktijk niet uitvoerbaar en bieden jullie weinig perspectief. Werkgevers proberen jullie knollen voor citroenen te verkopen. Met maar één doel: de staking breken.

Werkgevers komen dus niet verder dan mooie woorden en intenties om iets aan de werkdruk te doen. Je leest nergens dat werkgevers ook bereid zijn extra geld te reserveren. En dat is nodig om deze beloftes daadwerkelijk waar te maken. Dus..., hoe serieus worden jullie genomen door werkgevers?

Vervolg acties

Wij hadden graag gezien dat werkgevers jullie serieus namen en met een degelijk nieuw bod waren gekomen. Maar helaas, ze blijven weigeren concrete afspraken te maken over de werkdruk en komen ook niet met een fatsoenlijk loonbod.

Daarom gaat de cao-commissie 18 juni overleggen wat we hierna gaan doen. Hierbij sluiten wij vooralsnog geen enkele actievorm uit.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat je hieronder horen!