Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Stakingen OV gaan door op 8 mei

Na een succesvolle 48-urige staking op 30 april en 1 mei is de cao commissie op 3 mei bijeen geweest om zich uit te spreken over het vervolg van de acties. Lees hieronder meer.

De landelijke staking in het openbaar vervoer was een succes. Met z`n alle hebben we er voor gezorgd dat ongeveer 80% van het streekvervoer op die dagen niet heeft gereden. Ondanks verwoede pogingen van werkgevers om zoveel mogelijk bussen te laten uitrijden. Waarbij ze op een aantal stallingen zelfs de wettelijke regels aan hun laars lapten.

We hadden dan ook verwacht dat de werkgevers beseften dat het ons menens is. Echter ondanks de toezeggingen in de media hebben werkgevers de vakbonden nog steeds geen verbeterd voorstel gedaan. Wij hebben dit met cao commissie besproken en zien helaas geen andere mogelijkheid dan de acties voort te zetten.

De acties gaan door in estafettevorm, waarbij we op 8 mei de estafette aftrappen. Op die datum roepen wij onze leden in de concessies Utrecht (Qbuzz), Twente (Keolis) en Arnhem/Nijmegen(Hermes) op om het werk neer te leggen gedurende 24 uur.

Laten we met zijn allen er voor zorgen dat ook 8 mei een succes wordt.

 • In de media is te lezen dat de werkgevers weer in gesprek willen komen en getracht wordt nader tot elkaar te komen met

  medewerking van een intermediair. Heeft dit nog invloed of de staking wel of niet doorgaat.

 • Beste HBR,

  Dank voor je bericht. Zoals je gemerkt hebt zijn de stakingen gewoon door gegaan. Werkgevers willen inderdaad weer met ons aan tafel. Helaas doen zij in hun brief te weinig toezeggingen dat wij denken dat praten geen toegevoegde waarde zal hebben. Uiteraard willen wij ook uit dit conflict komen, maar dan moeten werkgevers wel voldoende perspectief bieden.

  Zodra wij weer aan tafel gaan zullen wij onze leden middels een nieuwsbrief hiervan op de hoogte houden en lees je het vervolgens zo snel mogelijk op Je Achterban.

  Met vriendelijke groet,

  Hanane Chikhi

  Onderhandelaar cao Openbaar Vervoer