Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Vervolg estafette-staking 31 mei!

Buschauffeurs staken opnieuw op donderdag 31 mei. Omdat de eindexamens voorbij zijn, worden deze acties ook weer verzet naar doordeweekse dagen. In deze blog lees je meer.

Geen beweging

Werkgevers lijken nog niet te willen bewegen om aan jullie eisen tegemoet te komen. Na het afgewezen onderhandelingsresultaat van 15 januari hebben wij werkgevers te kennen gegeven dat het resultaat substantieel verbeterd dient te worden. Dit laatste is nog niet gebeurd en daarom zien wij geen andere mogelijkheid dan de stakingen door te zetten. De afgelopen stakingsdagen hebben jullie bewezen dat er nog veel draagvlak is en dankzij jullie kunnen wij de afgelopen stakingsdagen dan ook als succesvol bestempelen.

Staking 31 mei 2018:

Werknemers bij de volgende concessies roepen wij op om as donderdag hun werk neer te leggen:

  • Zuidoost-Fryslân en Wadden
  • Noord- en Zuidwest-Fryslân en Schiermonnikoog
  • Arriva Limburg
  • Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden
  • Connexxion Voorne-Putten & Rozenburg
  • RET vallende onder de cao Openbaar Vervoer

Wij roepen onze leden op om op 31 mei vanaf de eerste dienst hun werk neer te leggen tot aanvang van de eerste dienst op 1 juni.

Wij hebben alle leden inmiddels een gepersonaliseerd stakingsformulier gestuurd. Verder hebben wij geprobeerd op alle bovenstaande concessies een collega of een kaderlid aanwezig te laten zijn.

Hier vind je meer informatie!

Ben jij erbij?