Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen
Inzet bij cao OV: lonen, werkdruk en ontwikkeling

Volgende week donderdag, 5 oktober, beginnen de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao OV. Vandaag hebben we een brief naar de werkgevers gestuurd met onze voorstellen voor de nieuwe cao. Hier lees je meer over onze inzet.

Afgelopen zomer hebben wij via een enquête, gesprekken met leden en via discussies hier op Je Achterban de wensen en behoeften opgehaald voor de cao OV 2018. Op basis van al jullie opmerkingen heeft de cao-commissie een gebalanceerde voorstellenbrief gemaakt.

Omdat de cao-onderhandelingen volgende week beginnen, hebben wij vandaag de voorstellenbrief naar de werkgevers verstuurd. De voorstellenbrief kun je op deze pagina downloaden. Een aantal punten uit de brief licht ik hieronder toe.

10% loonsverhoging in 3 jaar tijd

Uit de enquête en de discussies blijkt dat de leden van CNV Vakmensen zich helemaal aansluiten bij de oproep van premier Rutte op Prinsjesdag. Het wordt tijd voor een goede loonsverhoging! Daarom willen wij voor de cao OV 2018 er 3,5% loon bij per jaar.  Onze voorkeur gaat hierbij uit naar een meerjarige cao. Zo kunnen wat ons betreft de lonen in een driejarige cao met 10% omhoog.

Tekort aan chauffeurs oplossen

Verder maakt CNV Vakmensen zich druk om het dreigende tekort aan chauffeurs. Voor ons is het onacceptabel dat dit tekort op de huidige werknemers wordt afgewenteld. De werkgevers ondernemen weinig concrete acties om dit probleem op te lossen. Daarom moet er meer aandacht komen voor het instroombeleid.

Ook de duurzame inzetbaarheid van de huidige medewerkers speelt een rol. Wij willen een verder onderzoek om de 60+ regeling uit te breiden en wij willen dat de 10-jaarseis voor de huidige 60+ regeling verder wordt ingekort.

Werkdruk omlaag

Een ander belangrijk thema is de werkdruk. Veel chauffeurs geven aan dat zij werkdruk ervaren doordat er steeds minder rust in de roosters en diensten zit. Daarom doen wij een aantal voorstellen over arbeidstijden en roosters. Zo stellen wij voor om in elk dienstdeel dat langer dan 2 uur duurt, ruimte in te bouwen voor een toiletbezoek. Ook willen we dat de maaltijddienst om 19:00 uur eindigt.

Persoonlijke leerrekening voor werknemers

Ontwikkeling van werknemers is ook belangrijk. CNV Vakmensen streeft daarbij naar een persoonlijk ontwikkelingsbudget ter hoogte van een volledige 13e maand. Zodat werknemers, zeker met alle ontwikkelingen op het gebied van de robotisering, wendbaar en weerbaar blijven. Daarom stellen wij voor dat de werkgevers een bijdrage storten op een persoonlijke leerrekening voor werknemers.

 Maand vaderschapsverlof

In de sector stromen langzamerhand wat nieuwe jonge werknemers in. Zij hebben behoefte aan een langer vaderschapsverlof dan het huidige wettelijke vaderschapsverlof van 2 dagen. Daarom zet CNV Vakmensen zich in voor een doorbetaald vaderschapsverlof van een maand.

Meer weten?

Dit zijn slechts een paar voorstellen uit de voorstellenbrief. Wil je meer weten over onze voorstellen? Lees dan onze voorstellenbrief. Die is als bijlage toegevoegd. En schroom niet om je vragen en/of opmerkingen met ons te delen, hier op Je Achterban.

Namens de onderhandelingsdelegatie (Peter Kolen, Thijs Rienks, Harry Wind)

Sanne van der Meulen