Stel je vraag over werk en inkomen

Goededag, mijn vraag is: mag een getekend contract na twee maanden veranderd worden omdat de einddatum fout in het contract staat? In de brief staat dat het getekende contract eindigt op 30 sept 2018, maar nu komen ze er achter dat het 31 augustus 2018 mo

Goededag, mijn vraag is: mag een getekend contract na twee maanden veranderd worden omdat de einddatum fout in het contract staat? In de brief staat dat het getekende contract eindigt op 30 sept 2018, maar nu komen ze er achter dat het 31 augustus 2018 moet zijn. Gelijk bij de brief wordt het nieuwe contract in tweevoud bijgevoegd met het verzoek dit te tekenen. Als er niet getekend wordt, wat zijn de gevolgen?

Reacties (2)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Harry,

  Goede vraag, In welke sector ben je werkzaam? Dan kan ik deze vraag verplaatsen naar de juiste forum voor je.
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Geachte heer Van Der Wal,

  Naar ik begrijp heb je een contract ondertekend met een, volgens werkgever, incorrecte einddatum.

  In beginsel is hetgeen jij nu hebt ondertekend tezamen met de werkgever een schriftelijk afspraak waar je rechtmatig van uit kan gaan. Deze schriftelijke afspraak kan naderhand gewijzigd worden, maar dat kan enkel met instemming vanuit jouw kant. Je kan niet verplicht worden te tekenen voor deze wijziging. Oftewel, als je niet tekent dan blijft de einddatum 30 september 2018 en daar dienen beider partijen zich aan te houden.

  De gevolgen die kunnen opspelen als je niet meewerkt , is dat het de arbeidsrelatie kan verstoren. De werkgever zal niet blij zijn met de afwijzing tot ondertekening. Dat zou , indien aan de orde, ook een reden kunnen zijn tot het niet verlengen van de arbeidsovereenkomst bij het naderen van het einde van de looptijd daarvan. Tevens kan een werkgever, indien er een proeftijd is overeengekomen, jou binnen die proeftijd zonder opgaaf van redenen ontslaan.

  Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


  Met vriendelijke groet,


  Robin Hofland
  CNV Info
Terug