Stel je vraag over werk en inkomen

We gaan toch niet echt serieus nadenken over het veel te magere loonbod van de werkgevers?

Wij vragen 10 % over een periode van 3 jaar en zij bieden 4,5 % over vrijwel dezelfde periode, volgens mij zijn ze echt van plan om een zgn ramkoers te gaan varen

Reacties (4)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hallo Hans, nadenken niet. Maar op 22 november (de volgende onderhandelingsronde) komen we uiteraard met een passende reactie!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  De werkgevers moeten naar mijn idee ophouden te zeggen, dat de financiele rek eruit is en dat de looneis niet gehonoreerd kan worden. De concessies worden koste wat kost naar binnen gesleept door de bedrijven om de andere bieder buiten spel te zetten. Wellicht moet het financiele plaatje realistischer belicht worden, zoals meenemen van stijging brandstofkosten, innovatie en loonstijging personeel. Bij de laatst lopende afgesloten CAO is er dan ook niet stevig onderhandeld over de looneis, gezien de economisch crisis waarin we ons bevonden. Hierin hebben wij ingestemd als leden. Nu de economie behoorlijk is aangetrokken en de prognose gunstig is gestemd voor de toekomst, wordt het tijd dat wij hier ook van mee mogen profiteren. Tijd dat de opdrachtgevers en Overheid door de bedrijven ter verantwoording worden geroepen, zoals bij maatschappelijke veranderingen binnen het Openbaar Vervoer door de Overheid er extra investering nodig is. Openbaar Vervoer heeft een marktwerking, maar wel een met maatschappelijk belang, die op de voorgrond dient te staan. Samenwerking wat betreft innovaties en ontwikkeling, zou de bedrijven individueel veel kosten kunnen besparen, door de kosten evenredig te verdelen. Tevens gezamenlijk samenwerken op aanschaf van materiaal zou naar mijn idee ook een kostenverlichting kunnen zijn. De looneis zoals nu voorgesteld is niet buiten proportioneel te noemen : 3,5% ( betekent over de hoogste loonschaal € 0,62 bruto p.u ). Als we dan kijken naar onze Eindejaarsuitkering € 400,- bruto + 1,15% over het salaris, ten opzichte van andere bedrijven met een 13e maand, of 8,0 % over het salaris, vallen we hiermee redelijk in het niet. De looneis van 3,5 % in het eerste jaar en totaal 10% over de gehele 3 jaar is naar mijn idee dan ook volkomen gerechtvaardigd.
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Ha Adriaan,
   Bedankt voor je reactie! We gaan woensdag weer verder praten. Dan komen we ook met een passende reactie op het voorstel van werkgevers! We gaan ook ons best doen dat het de laatste ronde onderhandelen is. Dit jaar willen we namelijk echt afspraken maken dat de eerste loonsverhoging ook daadwerkelijk ingaat op 1 januari! Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van de voortgang!
Terug