Stel je vraag over werk en inkomen

Heel leuk dat jullie weer gaan staken. Het weekendje weg met mijn zoontje vrijdag , waar ik maandenlang keihard voor heb gewerkt het afgelopen jaar, valt nu door jullie staking in duigen. Kan ik mijn zoontje vrijdag gaan vertellen dat we niet weg kunnen di

Heel leuk dat jullie weer gaan staken. Het weekendje weg met mijn zoontje vrijdag , waar ik maandenlang keihard voor heb gewerkt het afgelopen jaar, valt nu door jullie staking in duigen. Kan ik mijn zoontje vrijdag gaan vertellen dat we niet weg kunnen dit jaar omdat de bus chauffeurs het zo nodig vinden om te staken. Geld weg voor de vakantie want nee dat krijg ik op geen enkele mogelijkheid van iemand vergoed en een intens verdrietig kind die al drie maanden naar dit weekend zat uit te kijken wat jullie nu voor hem verpesten. Jullie worden bedankt!

Reacties (5)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Amber1234,

  ik vind het jammer dat deze staking jouw zoveel stress veroorzaakt. Liever hadden we ook niet gestaakt, jammer genoeg is de situatie van chauffeurs zodanig dat niks doen geen optie is. ( Mocht je interesse hebben staat in de blogs ook duidelijk aangegeven waarom er gestaakt wordt. )

  Ik hoop dan ook dat de deel van jullie reis die via de bus ging, vrijdag opgevangen kan worden door een lift van vrienden en familie, of via een taxi.

  Met vriendelijke groet,
  Yanick
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Nee helaas hebben wij die mogelijkheid niet en ben ik dus verplicht een taxi te gaan bestellen voor vrijdag om nog op tijd op plek van mijn bestemming te kunnen komen. Dit gaat mij zeker 150 euro kosten , geld waar ik keihard voor heb gewerkt in een nog veel slechtere cao dan jullie. Geld dat ik liever had gebruikt om mijn zoontje een onvergetelijk weekend te bezorgen. Want jullie denken toch zeker niet dat jullie de mensen raken die genoeg geld op de bank hebben staan ? Nee die mensen stappen in hun audi en denken niet eens aan de staking. De mensen die er de dupe van zijn laten jullie keihard vallen en deze mensen die jullie juist zo hard nodig hebben laten jullie vallen. Voor de een is het een vakantie , voor de ander misschien wel een levensreddende operatie of een laatste afscheid , misschien wel een student die examen moet doen twee uur verderop waarvan de ouders geen auto hebben. Jullie gooien met jullie staking zo veel levens overhoop. Ga dan gewoon gratis rijden, heb schijt aan de rechter en ga in hoger beroep maar laat niet de reizigers er de dupe van worden. Want geloof mij , als we eigen vervoer hadden gehad hadden we daar wel gebruik van gemaakt.
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Amber1234:

   Hoi Amber... waar wonen jullie en waar moeten jullie naar toe? #StakingPoolen
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Amber1234:

   Hallo Amber,
   Inderdaad spijtig dat het zo'n publieks onvriendelijke actie is. Ik hoop dat daar na het weekend verandering in komt. Het liefst doen we gewoon ons werk. Maar wel op een verantwoorde manier. Er rijden overigens nog wel bussen, bestuurt door uitzendkrachten. Dus als je zou reageren op de vraag van Sander Jonker, waar je naar toe moet. En wat je vertrekpunt is, hoeft die taxi wellicht niet bestelt te worden?
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op George:

   Wij moeten vrijdag met de bus van Hoek (Terneuzen) naar Goes (treinstation) en dan vanuit Tilburg
   naar kaatsheuvel.
Terug