Stel je vraag over werk en inkomen

Wanneer wordt het CAO ondertekend of blijven we op dat blunderende FNV wachten?

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Op 19 juli jl hebben we jullie medegedeeld dat een grote meerderheid van de leden CNV Vakmensen ( 87%) het onderhandelingsresultaat van 1 juli heeft goedgekeurd.
  Gelet op deze duidelijke uitslag heeft de cao commissie toen unaniem besloten akkoord te gaan met het onderhandelaarsresulaat.
  Omdat de stemuitslag van FNV volgens planning eind juli verwacht werd, was het de bedoeling dat de cao partijen begin augustus het onderhandelaarsresultaat zouden ondertekenen.
  Begin augustus heeft FNV echter bekend gemaakt dat het stemsysteem te fraudegevoelig was. De stemuitslag was daardoor onbetrouwbaar. FNV heeft daarom besloten dat de leden van FNV opnieuw in augustus een stem moeten uitbrengen. Eind augustus verwacht FNV de uitslag van de stemming bekend te kunnen maken.
  Dit betekent dat het onderhandelaarsresultaat zoals het er nu naar uitziet begin september ondertekend gaat worden.
  Om misverstanden te voorkomen:
  • CNV Vakmensen zal dan het onderhandelaarsresultaat ongeacht de stemuitslag van FNV in september ondertekenen.
  • CNV Vakmensen betreurt deze vertraging, maar eerder en alleen ondertekenen biedt geen soelaas.
  • CNV Vakmensen biedt FNV noodgedwongen de tijd om het onderhandelaarsresultaat opnieuw ter stemming te brengen onder de leden.

  De OV-werkgevers hebben inmiddels aangegeven dat de loonsverhoging van 2,5 % per 1 augustus en de eenmalige uitkering van €550 volgens de huidige inzichten dus bij het loon van september as uitbetaald zal worden.

  Kortom,
  • de loonsverhoging van 2,5 % per 1 augustus en de eenmalige uitkering van €550 zal a.g.v. de vermelde ontwikkelingen bij het FNV met 1 maand vertraging bij het loon in september a.s. uitbetaald worden.
  • Ongeacht de stemuitslag bij FNV zal CNV Vakmensen in september het onderhandelaarsresultaat gaan ondertekenen.

Terug