Ik heb een vraag:
Privacyverklaring

Je Achterban biedt jou via de website www.jeachterban.nl veel praktische hulp en ondersteuning op het gebied van werk en inkomen. Handige tools helpen je bijvoorbeeld bij het controleren van je loonstrook en het stellen van vragen.

We delen informatie via onze digitale nieuwsbrieven, social media, apps en de website www.jeachterban.nl. Wij verwerken persoonsgegevens, zodat we:

  • informatie kunnen geven die bij jou past;
  • om je digitale nieuwsbrieven te sturen;
  • om onze dienstverlening op jou te kunnen afstemmen.

Wij gaan altijd zorgvuldig om met persoonsgegevens. In deze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. 

Verantwoordelijke gegevensverwerking


CNV Vakmensen is verantwoordelijk voor de gegevensverwerking. Onze verwerking is aangemeld bij het Autoriteit Persoonsgegevens onder nummer 1384676. Wij verwerken jouw
 persoonsgegevens op een zorgvuldige en veilige manier. Wij houden ons aan de eisen die de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) stelt. Dat betekent onder andere dat wij:

  • duidelijk vermelden waar we persoonsgegevens voor verwerken. Voor onze online dienstverlening doen wij dat via deze privacyverklaring;
  • onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden;
  • jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming jouw persoonsgegevens te verwerken; 
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • jouw rechten respecteren om je persoonsgegevens op aanvraag in te zien, te corrigeren of te verwijderen;
  • nooit ongevraagd via de website www.jeachterban.nl jouw persoonsgegevens openbaar maken. Jouw gegevens zijn afgeschermd en onzichtbaar en alleen door jou in te zien.

Waarom gebruiken en bewaren wij persoonsgegevens?

Als je onze website bezoekt, een vraag stelt of ergens op reageert, laat je gegevens bij ons achter. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken alleen persoonsgegevens die jij zelf hebt opgegeven. Deze persoonsgegevens bewaren wij zolang nodig is volgens de onderstaande redenen. 

Wij bewaren deze gegevens om een aantal redenen:

  • zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen;
  • zodat je zelf online je gegevens kunt beheren in je profiel;
  • zodat wij sneller en makkelijker contact met je kunnen opnemen als het gaat om je lidmaatschap op Je Achterban.

Wij houden statistieken bij op onze website. Hierbij kunnen we ook individuele gegevens kunnen. Wij doen dit alleen voor de doelen die in deze verklaring staan.


Wij geven de gegevens die aan jouw gebruikersnaam zijn gekoppeld niet aan derden, tenzij dat noodzakelijk of wettelijk verplicht is. Vermoeden we dat je fraude pleegt of misbruik maakt van onze website? Dan kunnen wij je persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten geven.

Welke persoonsgegevens gebruiken en bewaren wij?


Deze gegevens kunnen wij gebruiken voor onze doelen: 

  • NAW-gegevens (naam, adres, postcode en woonplaats)
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geslacht
  • Jouw profielnaam
  • Jouw profielfoto
  • Geboortedatum
  • Werkgevergegevens

Als dat nodig is voor de dienst, kunnen wij jouw locatiegegevens (GPS) verzamelen. Hiervoor vragen we op het moment zelf jouw toestemming. Ook de aanbieders van bijvoorbeeld de navigatie/kaartensoftware zoals Google en Apple kunnen deze (locatie) gegevens opslaan en verwerken. Wij raden je aan de privacyverklaringen van de desbetreffende aanbieders te lezen.

Toegang tot je gegevens

Via jouw profiel kun je zelf je gegevens instellen, opgeven, aanpassen en verwijderen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op. 

Informatie over producten en diensten

Wij kunnen jou, los van de informatie op onze website, op de hoogte brengen van nieuws en onze (nieuwe) producten en diensten:

  • per post
  • per e-mail
  • per digitale nieuwsbrief en formulieren
  • via social media
  • per telefoon
  • per push-notificatie op door jou geïnstalleerde app

Digitale nieuwsbrieven en formulieren

Als je een account aanmaakt op Je Achterban, abonneer je je automatisch op onze digitale nieuwsbrief waarmee we je informeren over ontwikkelingen op het gebied van werk en inkomen. Iedere digitale nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden.

Als je een (contact)formulier op de website invult of ons een e-mail stuurt, dan worden de gegevens die je ons toestuurt bewaard.

De digitale nieuwsbrieven die we naar het door jou opgegeven e-mailadres sturen, kunnen gepersonaliseerde links bevatten. Dit betekent dat je automatisch inlogt op www.jeachterban.nl als je een gepersonaliseerde link aanklikt. Het gemak voor jou is dat je direct relevante informatie te zien krijgt op onze website, zonder daarvoor apart te hoeven inloggen. De enige persoonsgegevens die in deze situatie zichtbaar zijn, zijn je voorletter(s) en achternaam. De ontvanger is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de nieuwsbrief, bijvoorbeeld door deze wel of niet door te sturen. 

Beveiligingsmaatregelen

Wij nemen strenge beveiligingsmaatregelen. Zo beperken we misbruik van persoonsgegevens en ongeautoriseerde toegang tot deze gegevens.

Maatregelen die we nemen zijn bijvoorbeeld:

  • Wij schermen toegang tot persoonsgegevens af met een gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert.
  • Wij houden logs bij van alle aanvragen van persoonsgegevens en als dit nodig is kunnen we hier direct op ingrijpen.
  • Firewalls zorgen ervoor dat alleen geautoriseerde toegang tot onze servers wordt gegeven.

Derde partijen, ook buiten de EU

Wij kunnen jouw gegevens doorgeven aan partners die wij inzetten om een functionele bijdrage leveren aan onze website. Deze partners zijn (mede) gevestigd buiten de EU. Zij gebruiken wel een Europees modelcontract of zijn gecertificeerd onder het Privacy Shield. Dit contract en het nieuwe dataverdrag tussen de EU en de VS zorgt ervoor dat deze partners voldoen aan de wettelijke eisen die de EU stelt.


Op onze website staan social media-knoppen. Zodra je hierop klikt, verzamelen de specifieke beheerders van deze diensten jouw persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring aan te passen. Om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen is het aan te bevelen om deze privacyverklaring regelmatig te lezen. 

Vragen?

Heb je vragen over ons privacybeleid? Of wil je jouw persoonsgegevens inzien of aanpassen? Neem dan contact met ons op: 

Je Achterban
Onderdeel van CNV Vakmensen
Tiberdreef 4
3561 GG Utrecht
030-7511007
suggesties@jeachterban.nl 

Laatste update: 7 augustus 2019