Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

24 okt: Onderhandelingen Cao Parket begonnen

Dinsdag 24 oktober is CNV Vakmensen begonnen met de onderhandelingen voor de Cao Parket. Insteek is een cao voor een jaar met een loonsverhoging van 3%.

Daarnaast maakt CNV Vakmensen zich sterk voor een eigen ontwikkelingsbudget voor jou als werknemer, zodat jij buiten je werkgever om, een scholingsbudget krijgt.

Een leven lang leren

CNV Vakmensen is van mening dat iedereen zich gedurende zijn of haar werkzaam leven, moet blijven scholen. Het is namelijk niet zeker dat jij je hele leven lang in de Parketvloerenindustrie kunt blijven werken.

Scholing voor je eigen baan is in de cao redelijk goed geregeld. Echter, het kan zijn dat je na verloop van tijd, vrijblijvend of gedwongen, buiten de sector je brood gaat verdienen. Dan is het fijn dat jij een eigen budget hebt, wat je zelf voor scholing aan kunt wenden.

Duurzame Inzetbaarheid

CNV Vakmensen ziet dat je steeds langer moet werken voordat je met pensioen kunt. Daarom is het van belang dat iedereen er alles aan doet dat jij gezond de eindstreep haalt. Een middel om dat te bereiken is dat je vanaf een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld vanaf je 57ste jaar, 80% gaat werken, 90% procent loon ontvangt en 100% pensioen. CNV Vakmensen maakt zich er sterk voor dat we dat voor jou gaan regelen.

Hoe verder

24 oktober zijn de voorstellen ingeleverd bij werkgevers. Daarbij was het opmerkelijk dat werkgevers geen voorstellen hadden. Echter, er is wel in goede harmonie gesproken over de voorstellen van werknemers. In de eerste week van november komen partijen weer bij elkaar. Dan gaan we verder over de inhoud.

Roel van Dijk
Bestuurder CNV Vakmensen