Stel je vraag over werk en inkomen

Is jouw pensioen goed geregeld? Kom ook in actie!

Pensioen, saai? Niet als je weet welke leuke dingen je met je pensioen kunt doen. Je kunt ervan naar de dierentuin met je kleinkinderen. Of je kunt naar een mooi zonnig oord. Maar het allerbelangrijkste is dat je met je pensioen hetzelfde leven kunt leiden als nu. En geen stapje terug hoeft te doen. Dan moet je wel de mogelijkheid krijgen om genoeg pensioen op te bouwen. Daar gaat het mis. Daarom komen wij in actie. Doe je mee?

Onderhandelen over het pensioen

Al maanden zijn we in onderhandeling met de regering. Maar nog steeds zijn we niet tot een akkoord gekomen. Eind november zijn de onderhandelingen over pensioenen vastgelopen op meerdere punten. Zoals op de AOW-leeftijd, maar ook op de voorwaarden voor een nieuw contract. We willen dat de verhoging van de AOW-leeftijd terugdraait en dat de RVU-boete wordt geschrapt. Die boete zorgt ervoor dat werknemers niet de mogelijkheid hebben om vervroegd te stoppen met werk. Ook willen we een goed pensioenstelsel. Eén waarbij werknemers genoeg pensioen opbouwen voor een prettig leven.

Landelijke actiedag pensioen

Op 29 mei is er een landelijke actiedag voor een goed pensioen. De actiedag is een initiatief van ons (CNV) en de vakbonden FNV en VCP. Er worden meerdere acties opgezet door meerdere sectoren en bedrijven in het hele land. Deze dag focussen wij ons op drie eisen:

  • Direct bevriezen van de AOW-leeftijd
  • Het waardevast houden van de pensioenen, zodat de pensioenen in de toekomst evenveel waard zijn als nu
  • Alle werknemers moeten een goed pensioen kunnen opbouwen, ook zzp’ers en mensen met een onzeker contract

Vind jij ook dat je recht hebt op een goed pensioen?

Teken dan nu de petitie pensioenstelsel

Update 15 juni 2019: De petitie is gesloten. Ook is gestemd over het pensioenakkoord. Daaruit is gebleken dat 79% van de CNV-leden vóór het pensioenakkoord is.