Ik heb een vraag:

Stijging AOW leeftijd gekoppeld aan levensverwachting. Komt het er nu op neer dat zij, die wel meebetaald hebben aan Vut en pré pensioen, nu ook nog langer moeten werken omdat de generaties vóór eerder mochten stoppen dan 65 jaar, nu daardoor misschien wel

Stijging AOW leeftijd gekoppeld aan levensverwachting. Komt het er nu op neer dat zij, die wel meebetaald hebben aan Vut en pré pensioen, nu ook nog langer moeten werken omdat de generaties vóór eerder mochten stoppen dan 65 jaar, nu daardoor misschien wel ouder worden? Mijn AOW leeftijd is nog niet bekend maar ik heb er nu al 40 jaar opzitten. Dat worden er op dit moment zo wie zo 50

Reacties (3)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Aanvulling op 1e bericht. : nu daardoor misschien juist wel ouder kunnen worden en wij daardoor dus langer mogen werken. Zo worden we 2 x gepakt!

 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Volgens mij heeft niet iedereen in de gaten dat AOW-leeftijd en Pensioen niet hetzelfde is.

  AOW wordt door de regering betaald en krijgt iedereen, of je nu veel of weinig gewerkt/verdient hebt, de koning/koningin en bankdirecteuren krijgen ook gewoon AOW.
  Pensioen is wat werkende mensen in een potje doen en dat potje is gewoon goed voor iedereen, oud of jong.

  De AOW-leeftijd verhoging is gewoon een bezuinigingsregel, en bespaard de regering veel geld.

  Nu zegt de regering dat ze eventueel de AOW-leeftijd wel terug willen brengen maar dan moet uit het potje "pensioen" geld aan de regering gegeven worden.

  Of wel!!!! Alle werkende die geld in het potje "pensioen" gedaan hebben moet ook voor de mensen die daar nooit iets ingedaan hebben betalen zodat zeeerder kunnen stoppen met werken......

  Of wel!!! De werkende mensen moeten zorgen dat de koning en koningin en alle (bank)directeuren en ministers eerder hun AOW krijgen.......WIE VINDT DIT NORMAAL????? laten we het eens omdraaien!!!
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Marja v, Goed dat je je dit afvraagt, ik zie inderdaad ook dat er heel wat verwarring is bij mensen als het gaat om pensioen en AOW. Zelf ben ik voor het weer herstellen van de AOW Leeftijd ( Bij mij is dat 71 jaar en 3 maanden) maar inderdaad zeker niet als dit van de pensioen pot moet. Die is al kant je boord overbelast, dus ik denk zelf dat we beter een andere bron kunnen vinden hiervoor.
Terug