Ik heb een vraag:

heb een vast contract bij postbedrijf Sandd en deze valt onder de cao transsport sector. Waarom bouw ik geen pensioen op??

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dag Toine,
  Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Sandd is niet van mening dat je onder de cao beroepsgoederenvervoer valt en heeft je daarom niet aangemeld bij het pensioenfonds vervoer.
  Dat wil overigens nog niet zeggen dat je geen pensioen opbouwt. Je kan in de laatste cao van Sandd kijken of er iets geregeld is over het pensioen. publiekediensten.cnvconnectief.nl/.../

  Sandd is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechter dat het verplicht is de cao beroepsgoederenvervoer toe te passen. Dus pas als echt duidelijk is of de cao beroepsgoederenvervoer van toepassing is zal Sandd gaan betalen.
  In de pensioenwereld is het zo geregeld dat je recht kan hebben op pensioen ook als je geen premie hebt betaald. Dat zou hier ook het geval kunnen zijn, maar dan moet eerst volstrekt duidelijk zijn dat Sandd verplicht is om de cao beroepsgoederenvervoer toe te passen, dan wel valt onder de verplichtsstellingsbeschikking van het pensioenfonds vervoer.

  Gebruikelijk is dat zowel de werkgever als de werknemer pensioenpremie betaald. Dus als je met terugwerkende kracht onder het pensioenfonds valt zal het pensioenfonds nog wel premie willen ontvangen. Dat wordt dan nog wel een discussiepuntje met Sandd zou ik zo denken.

  Ik hoop dat je hiermee wat meer duidelijkheid hebt. Zo niet reageer dan maar op dit verhaal.
Terug