Stel je vraag over werk en inkomen

Stelling: Heb je 45 jaar gewerkt? Dan moet je op je 65e met pensioen kunnen.

De komende tijd wordt het pensioenakkoord verder uitgewerkt. Het CNV wil dat de AOW op een belangrijk punt wordt aangepast: Dat werknemers die op hun 65e 45 of meer dienstjaren achter de rug hebben een vervroegde AOW-uitkering krijgen. Lees hierover meer op de website van CNV Vakmensen.

Wat vind jij hiervan? Reageer op de stelling:  

Reacties (147)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Het word tijd dat het Cnv, Fnv of welke vakbond dan ook daadwerkelijk eens op gaat komen voor zijn achterban en dat zijn de werkende mensen.
  Ik ben het uiteraard helemaal eens met de stelling 45 jaar gewerkt lekker genieten van een welverdiend Aow en pensioen.
  Heb zelf 4 jaar in dienst gezeten en ben daarna meteen bij mijn huidige werkgever begonnen waar ik nu reeds 31 jaar zit.
  Ik teken ervoor om over 10 jaar te mogen stoppen.
  Ben alleen bang dat onze beleidbepalers ( dat zijn meestal mensen met Hbo of Universitaire opgeleid ) dit niet gaan goedkeuren want zij zijn pas tussen de 25 en 30ste levensjaar begonnen met werken.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dit lijkt weer op mensen een worst voor houden. 45 jaar is 45 jaar. Dan toch nog doorwerken tot 65. Dat betekent 48 jaar doorwerken.
  Dat men zich eerst eens gaat verdiepen hoveel mensen hier daadwerkelijk voor in aanmerking komen.
  Daarnaast vroeger was het 40 dienstjaren. Ingelverd hebben ook deze mensen.
  Daarbij wil ik opmerken dat mensen die zo lang gewerkt hebben geen dag een uitkering hebben genoten, maar wel iedere maand betalen. Mooi potje om tot de aow aan te vullen lijkt me. En 48 jaar werken, dan heb je toch heel wat afgedragen aan sociale premies.
  Dus ik vind 45 jaar is genoeg. Ben je dan 62 , dan is dat zo.
  Mijn advies: start met inventariseren.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dat zou niet verkeerd zijn.Als ik in 2026 65 jaar wordt dat zit ik 46 jaar in het vak,dan wordt het tijd voor de nieuwe generatie.Helaas willen maar heel weinig jongeren dit mooie vak in.Jammer!!!!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben het hiermee eens. 45 jaar is lang genoeg. Deze maatregel treft geen of weinig mensen van de huidige generatie, want die zijn in het algemeen later begonnen met werken. Dit is voor de generatie ervoor, mijn generatie, anders. Het lijkt me daarom ook voldoende overzichtelijk om te financieren.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  prima idee. hoe kan het in gods naam mogelijk zijn dat jaren terug mensen met 58 jaar thuis kwamen te zitten, en er niet reken modules op los hebben gelaten. en nu anno 2018, 19 opeens wel reken modules zijn voor langer door te werken.
  als de futters van toen ook gewerkt hadden tot hun 63 was dit allemaal niet nodig geweest. ik gun ze dit wel overigens, maar dat dat niet goed bekeken is stoort mij enorm.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ben ook met me 15 de begonnen met werken ,en genoeg is genoeg .moet nog bijna 5 jaar ,heb er nu al bijna 47 jaar erop zitten.Sinds kort een pacemaker, en nu maar hopen dat ik het haal.De pot is leeggeroofd door de regeringen daar moeten wij nu voor bloeden.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Na 29 jaar in de bouw en daarna 18 jaar als concierge aan een middelbare school heb ik het op mijn 64 ste ( 48 jaar gewerkt) helemaal gehad, elke dag tussen 1200 pubers
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Dit is een heel goed idee. En ik vindt dat de bonden zich hier heel hard voor moeten maken! Om tegemoet te komen aan de hard werkende die vroege leeftijd zijn begonnen.
  En die dan nog wat dingen kunnen doen voordat ze achter de rollator lopen!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Hoi,allen die al zolang werken, fijn dat ik hier even mag reageren, ben ook al vanaf mijn 15 jaar aan het werk, helaas het was destijds zo, nooit geen spijt van gehad, er is ons altijd voorgeschoteld dat we met 65 jaar met pensioen konden gaan, 20 jaar jaar brieven gekregen, zo ziet je pensioen eruit, het kabinet draait knop om en we kunnen allen doorwerken, zonder er iets voor terug te krijgen, en als we nou korter willen gaan werken bv 3 dagen, dan worden we ook nog gestraft, kost teveel, er wordt niet terug gekeken wat men gedaan heeft, heb nog alle loonstroken, ook van toen ik begon te werken, inmiddels 2 nieuwe knie en waarom niet gezegd met de over gangs regeling voor diegene wat het betreft omdat we door moeten werken, 60 jaar 4 dagen werken 62 jaar 3 dagen en 65 jaar 2 dagen het mag best iets kosten, maar zoals het er nu voor staat, we worden genaaid waar we bij staan zonder er iets aan te kunnen doen, Mvg Jacobus
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik zelf wordt dit jaar 64 en heb dan 47 jaar gewerkt.
  Na de LTS ben ik direct gaan werken maar heb ook vele jaren een avond opleiding gevolgd, waardoor ik op kantoor aan het werk kwam en ben. Ben nooit werkloos geweest. Ook ik heb het nu wel langzaam gehad en kijk uit naar de (vervroegde) eindstreep.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Met 61 met pensioen kunnen voor 80 % salaris na 45 jaar aantoonbaar gewerkt te hebben daar moeten jullie voor gaan CNV en niet tot 65 jaar. Nu krijg je slechts 50 % van je gemiddeld salaris. Een grove schande. Genoeg is genoeg !
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ach die stelling bied ook geen oplossing. De pechgeneratie geboren na 1950 moet maar liefst 11 jaar langer door werken tot 67 jaar. De gelukhebbers geboren voor 1950 konden lekker stoppen na 40 jaar werken met 56 jaar en dat voor een pensioen berekend naar eindloon in plaats van middelloon. Ook wordt geen rekening gehouden met het verschil of je al met 16 jaar gestart ben met werken of pas met 25. Beiden moeten tot 67 jaar werken omdat "we allemaal ouder worden". ja ja, van werk naar grafzerk !
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Helemaal mee eens.
Terug