Stel je vraag over werk en inkomen

Stelling: Heb je 45 jaar gewerkt? Dan moet je op je 65e met pensioen kunnen.

De komende tijd wordt het pensioenakkoord verder uitgewerkt. Het CNV wil dat de AOW op een belangrijk punt wordt aangepast: Dat werknemers die op hun 65e 45 of meer dienstjaren achter de rug hebben een vervroegde AOW-uitkering krijgen. Lees hierover meer op de website van CNV Vakmensen.

Wat vind jij hiervan? Reageer op de stelling:  

Reacties (147)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  De zware beroepen komen zijn nu volgens mij juist slechter af met dit voorstel. Als ik mijzelf als voorbeeld neem. Ik zelf heb vanaf 15 jaar gewerkt zoals tomatenplukken en een bloemenzaak. Vanaf 16 jaar heb ik gewerkt als tuinman en premie betaald voor pensioen. Ik ben nu 58. Als ik tot 65 jaar door werk heb ik 49 jaar gewerkt. Eerder met vroegpensioen kan al na 45 jaar op 61 jaar maar dan hou ik nog maar 60 % van mijn netto salaris over van mijn middelloon (ja schandalig nietwaar terwijl collega's geboren voor 1950 lekker vanaf 40 jaar konden stoppen voor 80 % van hun laatstverdiende salaris) Dit is dus niet mogelijk. Hoezo dus een goede regeling vanaf 65 jaar 2 jaar eerder je AOW na 49 jaar volledig gewerkt te hebben. De mogelijkheid hebben om vanaf 61 jaar met pensioen te gaan na 45 jaar aantoonbaar gewerkt te hebben voor 80 % van je salaris, daar zou het CNV voor moeten gaan. Het zou ook veel eerlijker zijn tegenover al die mensen die pas 14 jaar later gestart zijn met werken omdat ze eerst gestudeerd hebben en ook tegelijkertijd met 67 of nog eerder met pensioen kunnen door het hogere inkomen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  03-11-1973 begonnen met werken net 17 jaar ,nu 28-01-2020 nog steeds werkzaam in de gezondheidszorg ,dus ik zeg JA tegen stoppen met 45 dienst jaren !!! Ik “moet” door tot 01-07-2023 dan ben ik 66 jaar en 7 maanden ,in mijn beleving is dat toch lang genoeg .
  Dus.......JA 45/47 jaar in dienst STOPPEN!!!!!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ja vind ik ook tenzij je zelf langer door wilt werken ik zelf vind dat ik allang met met pensioen ik ben 59 jaar ik heb al kanker gehad een CVA en binnenkort krijg ik een nieuwe heup ik heb altijd in de verpleging gezeten ik voel me 80 jaar dan vind ik toch wel dat je na zo veel jaar met pensioen mag ,ik ben tenslotte begonnen toen ik 16 en 9 maanden oud was met de verpleegsters opleiding destijds was het zwaarder vond ik als nu
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben het er mee eens werk al van mijn 14 9 jaar als schilder en nu 40 jaar in MUMC +
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ben begonnen als schilder op 14 jarige leeftijd 9 jaar
  Nu Al 40 jaar Mumc+ in totaal al 49 dienstjaren is toch te gek
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  ik vind dat een heel goed idee, prima , ik ben 59 en heb al 43 jaar gewerkt en ik mag pas op mij 67 jaar met pensioen dan heb 52 jaar gewerkt !
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Heeft iemand een idee of het al bekend is of dit al geldt voor medewerkers in de sector Zorg & Welzijn?
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Gewoon na 45 dienstjaren met pensioen kunnen; de leeftijd en het het soort beroep moet hier los van staan.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Rare stelling CNV. Als je 45 jaar gewerkt hebt moet je op je 65e met pensioen kunnen gaan... en als je nu zoals ik 45 jaar gewerkt hebt vanaf 16 jaar en vanaf dan ook pensioen betaald hebt dan niet op je 61e jaar CNV ??? Heel vreemde redenering. Iedereen die 45 jaar gewerkt heeft zou met pensioen moeten kunnen gaan dat is een eerlijkere opstelling van een vakbond CNV !!!
Terug