Stel je vraag over werk en inkomen

Stelling: Heb je 45 jaar gewerkt? Dan moet je op je 65e met pensioen kunnen.

De komende tijd wordt het pensioenakkoord verder uitgewerkt. Het CNV wil dat de AOW op een belangrijk punt wordt aangepast: Dat werknemers die op hun 65e 45 of meer dienstjaren achter de rug hebben een vervroegde AOW-uitkering krijgen. Lees hierover meer op de website van CNV Vakmensen.

Wat vind jij hiervan? Reageer op de stelling:  

Reacties (147)
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben op mn 15 de gaan werken ,nu 64 jaar ,als bijrijder begonnen nu chauffeur jaren buitenland en heel veel uren gewerkt en nu nog !!. En ja dan hoef je niet te vragen of ik het fijn {en verdiend met zovele andere }vindt om met mn 65 jaar te stoppen!!!!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Goedeavond , het voorstel ziet er goed uit want zonder aow uitkering is eerder stoppen bijna niet te doen ,maar 45 jaar gewerkt is inderdaad lang zat eigelijk nog 5 jaar te lang op 60 stoppen zou ook mogelijk moeten zijn dmv aow vanaf dan mogelijk te maken . Bovendien vind ik , als je 45 jaar heb gewerkt dat je dan niet 65 hoeft te zijn om te stoppen dat kan dan ook eerder zijn .
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Deze harde afspraak is hard nodig de werkdruk neemt toe door allerlei factoren als minder personeel meer administratie . dus kortweg wordt te veel voor verpleegkundigen .
  Te veel druk om te werken door de terug gekeerde herachie van jaren terug , veel te veel lagen in organisatie.
  Carriere mogelijk heden echter het dagelijkse werk moet wel gedaan worden en te veel mensen achter bureau´s .
  ¨10 baasjes en 2 om het werk te verzetten ¨.
  Mooi vak maar wordt weer een roepnig voor sukkels die toch niet nadenken over hun eigen bestaan en inkomen .
  Jammer en verdrietig voor al die mensen die afhankelijk zijn van zorg in welke vorm dan ook , dit geldt voor de hele gezondheidszorg .
  Hoop met 67 te mogen stoppen naar 52 jaar werken.
  Geld is niet alles maar wel nodig om te mogen leven .
  Andries van Assen , verpleegkundige 2 bij GG-net
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Je AOW ontvangen op het moment dat je 45 jaar hebt gewerkt is een heel goede zaak.. Ik ben nu 62,5 jaar en heb 45 dienstjaren. Ik merk dat ik steeds meer hersteltijd nodig heb, om de onregelmatige diensten als buschauffeur te kunnen uitvoeren. Om gezond te blijven en minder last te hebben van de langere hesteltijd tussen de diensten, ga ik per 1 jan 2020 drie dagen werken. Hiervoor moet ik wel mijn pensioen naar voren halen en alvast gaan snoepen van mijn pensioen.
  Hierdoor verwacht ik de 4 jaar dat ik nog mag / moet tot aan mijn AOW leeftijd van 67 jaar, "makkelijker" te kunnen volbrengen.
  Indien de regel van je AOW ontvangen naar 45 jaar dienstverband, had ik dit niet hoeven te doen.
  Kortom: 45 jaar gewerkt en dan AOW....is in belang van ons allemaal!!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Helemaal mee eens. Als je 45 of meer dienstjaren hebt gehad om met je 65e een vervroegde AOW-uitkering te ontvangen. Ik hoop dat dit in het pensioenakkoord wordt opgenomen.
  Gr. HMK.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Werk dat maar eens uit.
  Enuh......hoe gaan we dit oplossen voor de vrouwen die in een grijs verleden gingen stoppen met werken als er kindertjes kwamen?
  Die mogen wel doorploeteren?
  Stel voor om de jaren die ze toen thuis moesten zijn ook mee toelaten tellen in de “ dienstjaren.”

  Succes met onderhandelen de komende tijd
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Dit is zeker een groep waar iets voor gevonden zal moeten worden. Het was toen inderdaad meestal geen eigen keuze, en diegene die zeggen dat huisvrouw zijn geen baan op zich zelf is hebben waarschijnlijk nooit voor een huishouden hoeven te zorgen.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Vind het een prima plan ben ook op mijn 16 begonnen te werken .(ben inmiddels 63 )
  Dienstplicht vervuld 10 jaar in de ploegen gezeten en 30 jaar avond en weekend diensten gedaan ben er eigelijk wel klaar meer
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik vind het een goed plan, daarmee los je een probleem op voor de oudere generatie. De jongere generatie gaat pas later aan het werk. Daarmee schuift de pensioen leeftijd vanzelf op
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik heb 48 jaar gewerkt en ben op 65 jarige leeftijd gestopt met een beëindigingscontract. Daarmee een ww uitkering aangevraagd om de strafbelasting op mijn pensioen te compenseren. Aan alles meebetaald zoals VUT en nu inleveren vanwege de lage rente van de Europeesche bank. Hardere acties wat mij betreft.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Zodra je op je 18e werkt,naar school gaat of studeert bereik je op je 65e levensjaar je pensioen. De hoogte van je pensioen is hierbij niet relevant. Wel is de AOW hoogte op je 65e levensjaar voor iedereen gelijk. Langer doorwerken is voor de mensen die dat graag doen. Politici moeten dat met rust laten. Laat ze zorgen dat Nederland veilig genoeg is. Zodat iedere burger en onze gepensioneerden veilig over straat kunnen. Dit 24 uur per dag. Dat bespaart mensenlevens en gezondheidskosten. Tevens brengt het honderden miljarden in de schatkist! Politici ga je werk doen!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Telt ook de jaren mee, dat een vrouw de eerste jaren voor haar kind heeft gezorgd. En periode als werkzoekende, hoe wordt dit berekend.
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben het er een heel eind mee eens alleen in mijn geval voelt einde opleiding ook niet helemaal eerlijk. Ik deed de slagersvakschool, leren en werken. Begon op mijn zeventiende en was op mijn tweeentwintigste klaar. Ik kan je vertellen dat waren voor mij tropen jaren die zouden zelfs dubbel moeten tellen. Groet David
  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Ik kan hier niet helemaal met je eens zijn, ik heb ruim 20 jaar in de slachtlijn gestaan en elke maand 40 tot 50 overuren gemaakt die uren kun je toch ook niet mee tellen ongeacht dat het ook tropenjaren waren.
   Er was geen tijd voor tijd regeling dus elke maand ruim een week aan overuren over goed 20 jaar, reken die uren maar eens uit pffff.
   Ben blij dat ik in 2000 een overstap heb gemaakt naar een andere baan en nog geen dag spijt gehad.
Terug