Stel je vraag over werk en inkomen

ik vind dat er niet verder afbreuk mag worden gedaan aan de leeftijdsdagen voor de huidige populatie in de pluimvee industrie, het werk is zwaar , wat is jullie mening???

discussie

Reacties (4)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord

  Het opschuiven van de AOW-gerechtigde leeftijd is nu in de cao vertaald door het met twee jaren opschuiven van het recht waarop leeftijdsdagen kan worden verkregen. Wat mij betreft een eenmalige beweging van onze zijde. We weten ook dat de leeftijdsverwachting toeneemt. Nu al is bekend dat de AOW-gerechtigde leeftijd verder in tijd opschuift. De extra kosten die dat voor werkgevers met zich meebrengt kan niet 1 op 1 worden verhaald op de werknemers. Een evenwichtigere verdeling van de leeftijdsdagen en een mogelijke koppeling aan de dienstjaren in de pluimvee, is wat mij betreft realistischer. Het realiseren van levensfasedagen in de cao mag loonruimte kosten is mijn stelling. Maar dan wel voor alle levensfasen. En niet alleen voor de medewerkers in de sector vanaf 52 jaar.

  • Voorgesteld antwoord
   Antwoord
   Ze moeten daar verder vanaf blijven ik vind zelfs dat dit moet worden teruggedraaid naar 50
  • Expert CNV Vakmensen
   Voorgesteld antwoord
   Antwoord

   Als antwoord op Gerrit :

   Terugdraaien naar de situatie voor 1 mei 2014, lijkt mij niet mogelijk Gerrit. Hoewel er een koppeling is gemaakt me de verhoging van AOW-gerechtigde leeftijd, lijkt mij verdere verhoging niet gewenst. Maximaal haalbaar is volgens mij behoud van de leeftijdsdagen vanaf 52 jaar. Deze discussie zal binnenkort wel gevoerd in de cao werkgroep Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit. Er is nog plaats voor een kaderlid van CNV in deze werkgroep. Je bent van harte welkom mee te denken, praten en mee te beslissen. Je kent mijn e-mailadres. Tot mails!
 • Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Ik ben het volledig met Gert-Jan eens ik zelf ben werkzaam in de vleeswaren industrie en daar geld het zelfde voor verder zou ik ook willen pleiten voor een vervroegd pensioen voor mensen die 45 jaar in deze industrie werkzaam zijn geweest
Terug