Stel je vraag over werk en inkomen

Ouderedagen

Hoeveel ouderedagen bouw je nu precies op vanaf 52 jaar t/m 62 jaar? Ik vindt dit nog onduidelijk

en iedereen die je vraagt heeft weer een ander verhaal, en aangezien ik voor 1 juni moet besluiten welke oudereregeling ik kies wíl ik dit eerst graag weten. Alvast bedankt voor reactie

Reacties (1)
 • Expert CNV Vakmensen
  Voorgesteld antwoord
  Antwoord
  Beste Gerrit,

  Hoeveel ouderen dagen je opbouwt vanaf 52 jaar tot en met 62 jaar kan ik zo niet zeggen. Dit is afhankelijk van een aantal persoonlijke gegevens en daar deze niet bekend zijn kan ik dus alleen globale uitleg geven. Daarbij bouw je de ouderendagen per jaar op en niet over een periode van 10 jaar ineens.
  In de nieuwe cao is een schematisch overzicht opgenomen voor wat betreft de keuzes die er zijn. Wanneer je voor 1 januari 1970 bent geboren kun je kiezen uit 2 mogelijkheden. De oude regeling en dan behoud je alle verlofrechten zoals je die nu hebt, je hebt geen recht op het persoonlijk budget van € 160 per jaar en je kunt vanaf de leeftijd van 61 jaar kiezen voor een 4 daagse werkweek door inzet van de vrije dagen (80-100-100). De 2e mogelijkheid is om gebruik te maken van de nieuwe verlofregeling waarbij je ouderendagen worden bevroren. Dus je houd wat je nu hebt maar het wordt niet meer. Je hebt recht op het persoonlijk budget van € 160 per jaar en je kunt vrijwillig deelnemen aan de 80-98-100 regeling vanaf 59 jaar of de 80-97-100 regeling vanaf 58 jaar.
Terug