Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Rijscholensector: Minuren, mag dat?

Regelmatig krijgen we de vraag of min-uren mogen. Antwoord: Neen. Wanneer er niet voldoende werk is, is dat het risico voor de werkgever. Hij wil toch ondernemer zijn. Maar hoe kan de werkgever dan zijn leegloop (uren dat er geen werk is) dan opvangen? Dat kan door een jaarurenmodel.

Veel werkgevers wentelen het bedrijfsrisico op hun medewerkers af door de periode van weinig uren te verrekenen ten kosten van de medewerker. De min-uren. Soms worden deze uren verrekend met de vakantie uren en soms krijgen mensen minder uitbetaald. Maar dat mag allemaal niet.

Wanneer er een arbeidsovereenkomst is waarin staat hoeveel uren een mede­werker zal werken dan is de werkgevers verplicht om deze uren te betalen, maar vaak hebben medewerkers best begrip voor de situatie en zijn ze best bereid om de werkgever tegemoet te komen.

Jaarurenmodel

Een mogelijke oplossing is een jaarurenmodel. Wanneer er veel werk is gaan de extra te werken uren in een flexbank (“spaarpot”) en wanneer er weinig werk is gaan de uren die nodig zijn om te komen tot een normale werkweek weer uit deze pot.

Belangrijk hierbij is om af te spreken dat je nooit negatief mag staan. Anders moet je, als je van werkgever verandert, ineens geld meenemen om te mogen/kunnen vertrekken. Er moet ook worden afgesproken hoeveel uren je maximaal in de flexbank kan stoppen. Dat kan niet onbeperkt zijn. Gebruikelijk is circa 80 tot 100 uur. Dat betekent dat je ongeveer twintig weken vijf uur per week langer kan werken en twintig weken vijf uur per week minder.

In een jaarurenmodel wordt ook altijd afgesproken dat er elk jaar wordt afgerekend. Of de medewerker moet zelf akkoord gaan dat de uren in de flexbank meegaan naar het nieuwe jaar.

Speelregels bij een jaarurenmodel

  • Wanneer er normaal overwerk wordt betaald dan gaan de extra uren in de flexbank en wordt de overwerkvergoeding gewoon uitbetaald. Of je neemt ze mee als extra tijd in de flexbank.
  • Bij het extra werken mag nooit de Arbeidstijdenwet (ATW) worden overschreden.
  • Een medewerker mag nooit negatief staan in de flexbank.
  • Er moet een maximaal aantal uren worden afgesproken.
  • In principe wordt er aan het einde van elk jaar afgerekend en begint men weer op nul.

Hulp nodig voor het afspreken van een jaarurenmodel?

Wanneer je denkt; “dit is wel iets voor ons bedrijf” maar je weet niet hoe je het moet aanpakken, dan helpen we je graag. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog? Laat je hieronder horen.