Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Loonsverhoging, e-learnings en mobiliteitscentrum: nieuws voor cao schoonmaak

In deze nieuwe update vertellen we je meer over loonsverhoging in de cao schoonmaak, gratis e-learnings en een mobiliteitscentrum voor mensen zonder werk.

Loonsverhoging gaat door

In de media zijn er veel verhalen over bedrijven die geen loonsverhoging willen betalen. De cao schoonmaak stelt dat de lonen op 1 juli met 2% omhoog gaan. Met de werkgevers in de schoonmaak is afgesproken dat de loonsverhoging gewoon doorgaat.

E-learnings tot 1 september 2020 gratis

Tot 1 september 2020 is het mogelijk om gratis e-learnings te volgen die nuttig zijn voor het schoonmaakwerk. De periode is verlengd, omdat er veel belangstelling voor is. De volgende trainingen kun je kosteloos volgen:

  • E-learning Gezondheidszorg Cure
  • E-learning Gezondheidszorg Care
  • E-learning Hospitality

> Bekijk de gratis e-learnings

Mobiliteitscentrum

CNV Schoonmaak wil voorkomen dat er mensen zonder werk, en dus zonder inkomen komen te zitten. Daarom is, samen met de FNV en de werkgevers (OSB), een mobiliteitscentrum opgericht. Ook individuele werknemers kunnen gebruik maken van dit mobiliteitscentrum. Heb je geen werk, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk contract afloopt of omdat je object gesloten is? Dan kun je je nu persoonlijk aanmelden bij het mobiliteitscentrum. Dat kan ook als je heel ver weg moet werken omdat je eigen object gesloten is. Het mobiliteitscentrum kijkt dan ook of er werk dichterbij is. Natuurlijk is het idee dat het tijdelijk is. Als je eigen werkplek weer open is, kun je daar weer naar toe. Maar misschien is het ook een keer leuk om eens ergens anders te werken.

Vragen of opmerkingen?

Laat een reactie achter onder dit blog. We reageren zo snel mogelijk op je bericht!