Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Te weinig loon voor schoonmakers Care Dienstengroep

Schoonmakers krijgen te weinig loon doordat Care Dienstengroep de cao Schoonmaak op een aantal punten niet naleeft. Een aantal leden van CNV Vakmensen klaagde over het niet doorbetalen van hun loon tijdens de sluiting van het vakantiepark ’t Hooge Holt. Daarom hebben we nog eens goed naar de arbeidsvoorwaarden bij Care gekeken.

In strijd met cao

In de arbeidsovereenkomst van de betrokken schoonmakers staat dat Care de feestdagen niet betaalt. Dat is tegen de cao. Want in de cao staat dat schoonmakers hun feestdagen doorbetaald moeten krijgen. Ook als ze niet hoeven te werken. Want net als andere mensen zijn schoonmakers op feestdagen betaald vrij. Als Care dat niet betaalt, scheelt het 3% loon per jaar.

Ook hadden de betrokken schoonmakers een 0-uren contract en kregen ze alleen betaald als ze werden opgeroepen. Dat is ook in strijd met de cao. Als er al sprake moet zijn van een min-max contract, dan moet er minimaal 8 uur per 4 weken betaald worden.

Bij een school zagen we een 40-weken contract. Dat mag. Maar ook dan moeten de feestdagen (die altijd in een schoolvakantie vallen) betaald worden. Dat gebeurde niet.

Geen reactie Care

Natuurlijk hebben we deze punten aan Care laten weten met het verzoek dit aan te passen. Dat gebeurt niet. Care reageert niet en geeft geen antwoord op onze vragen en opmerkingen. Het lijkt er volgens CNV Vakmensen op dat Care Dienstengroep over de rug van schoonmakers goedkoper wil werken dan de concurrent.

Herken jij dit?

Volgens CNV Schoonmaak kan dat niet. Een cao is er om de rechten van schoonmakers te beschermen en alle bedrijven moeten zich daar aan houden. Werk jij bij Care en herken je een van de genoemde punten of heb je andere vragen over je loon? Laat een bericht achter onder dit blog.