Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Voorstellen cao Taxi

Op 15 februari starten de cao-onderhandelingen taxi. De partijen zullen op die dag de cao voorstellen over en weer aan elkaar toelichten. Inmiddels heeft CNV Vakmensen haar voorstellen naar werkgevers gestuurd en hebben wij ook de voorstellen van KVN taxi ontvangen.

De voorstellen van CNV Vakmensen

Vanuit de leden hebben wij veel reacties gekregen naar aanleiding van de vraag naar wat men geregeld wil zien in de cao. Mede op basis van de reacties zijn wij tot de volgende voorstellen gekomen. De volledige CNV voorstellenbrief download je hier!

  • Loon: Wij stellen een loonsverhoging van 3,5% voor en een inkrimping van het loongebouw.
  • Pauze: Wij willen nieuwe en heldere afspraken maken over hoe pauze geregeld is. Tevens willen wij afspreken dat de roosters 28 dagen vooraf bekend zijn en de arbeidstijden 4 dagen vooraf.
  • Ontwikkeling/Loopbaan: De arbeidsmarkt is tegenwoordig anders dan vroeger, daarom doen wij ook voorstellen op het gebied van scholing en ontwikkeling.

Wij doen ook voorstellen om het grote aantal tijdelijke contracten terug te brengen, voor een heldere OPOV regeling en wij zetten in op verbetering van de positie van de HAP Chauffeur.

De voorstellen van werkgevers

Hier tref je de cao-voorstellen van de werkgevers aan. Wij horen graag jouw mening over de werkgeversvoorstellen.

Vragen/opmerkingen

Als je vragen of opmerkingen hebt of als je wilt reageren op de cao-voorstellen van werkgevers, neem dan hieronder contact met mij op.