Stel je vraag over werk en inkomen

Hoe denk jij over de situatie bij PlusOV?

Het is al een tijdlang flink mis met het speciaal vervoer in de Stedendriehoek. De problemen rond PlusOV waren grotendeels te voorkomen geweest, als er beter was geluisterd naar de taxichauffeurs.

Bestuuder Agostino Di Giacomo Russo: “Ik vind het van de zotte dat verreweg de meeste chauffeurs – in opdracht van de overheid nota bene – op onzekere contracten moeten werken: als uitzendkracht, flexwerker of met kort tijdelijk contractje. Ze doen belangrijk en structureel werk: het vervoeren van kwetsbare mensen. Kijk eens naar de postbedrijven, denk ik dan. Daar geldt binnenkort een norm van minimaal 80% vaste contracten. En dan gaat het nog om het vervoer van postpakketjes. Dan moet je toch als politicus achter je oren krabben. Hoe bestaat het dat we onze taxichauffeurs zo laten bungelen? Waarom zorgen we met elkaar niet voor meer baanzekerheid?”

Reacties (1)
  • Voorgesteld antwoord
    Antwoord
    Beste lezers,wat plus ov betreft we gaan meters maken,we CNV en FNV zijn in overleg met plus ov en dat overleg is constructief en positief en zal binnenkort gestalte gaan krijgen in een goed product met inspraak van chauffeurs en niet te vergeten de gebruikers.
    Wordt vervolgd Gr Henk van Mullem chauffeur plus ov en voorzitter Sectorraad vervoer CNVvakmensen
Terug