Stel je vraag over werk en inkomen

Maatregelen coronacrisis in de Tentoonstellingsbouw

We zagen het al aankomen: onze branche heeft het flink te verduren tijdens de coronacrisis. Beurzen worden massaal afgezegd en er is amper werk. Ook de onzekerheid over beurzen die na de zomer plaatsvinden, neemt toe. Lees hier meer over de maatregelen voor werknemers.

Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid vervangt Werktijdverkorting

Werkgevers doen er veel aan om hun bedrijf en daarmee de werkgelegenheid overeind te houden. Tot gister kon de maatregel Werktijdverkorting daarin helpen. Dit is veel aangevraagd. Gister gaf het kabinet echter aan dat de regeling Werktijdverkorting is stopgezet. De tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) vervangt de Werktijdverkorting. Dit is goed nieuws voor werknemers, uitzendkrachten en flexwerkers.

Lees hier meer over het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid

Tijd-voor-tijdregeling

Samen met de branchevereniging CLC-Vecta is besloten dat het inzetten van de uren uit de tijd-voor-tijdregeling (zoals die in artikel 2.3.3 in de cao staat) in deze uitzonderlijke situatie toegestaan is als aanvullende maatregel. Wij hopen dat deze tijdelijke maatregel helpt om zoveel mogelijk banen te behouden.

Eerst was de regel dat een werkgever twee weken voorafgaand aan de ingangsdatum, de aanvraag moest doen, maar dit vervalt nu. Dat betekent dat werkgevers de regeling per direct kunnen aanvragen. Maar de tijd-voor-tijdregeling moet nog wel door de aanvraagprocedure heen. Daarbij komt ook nog de voorbereidingstijd die je werkgever nodig heeft om de aanvraag te doen. Zodra het verantwoord is, zal deze maatregel vervallen.

Cao-onderhandelingen

Het cao-overleg is stopgezet omdat we niet tot een goed resultaat konden komen. Normaal gesproken moet het wel weer opgepakt worden en voeren we juiste de druk op om verder te onderhandelen. In deze situatie is het niet gepast. We begrijpen dat deze crisis jou bijzonder hard raakt en het past nu om te doen wat mogelijk is, om de sector te helpen.

Stel je vraag en reageer!

Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen of zorgen hebt die je wilt delen. Deel ze hieronder als reactie op dit blog, wij proberen ze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Bekijk hier meer veelgestelde vragen en antwoorden over werk en corona.