Stel je vraag over werk en inkomen

Onderzoek voor nieuw loon- en functiegebouw

Als er een sector is die ongenadig hard is getroffen door de gevolgen van het coronavirus, is het de Tentoonstellingsbouw wel. Bedrijven proberen met of zonder hulp van de overheid te overleven. Sommige bedrijven vallen alsnog om. Daar waar jullie er als medewerkers eerste uit lagen, zullen jullie ook weer als laatste mogen beginnen. Wel gaan we werken aan een nieuw functie- en loongebouw.

Functie- en loongebouw

Ook al is er nog geen nieuwe cao; al voordat we begonnen met onderhandelen, waren we het er al over eens dat we het functiegebouw moeten aanpassen. Hoe dit in de huidige cao staat, past niet meer bij deze tijd. Zeker als we geloven dat onze sector het uiteindelijk echt wel gaat overleven, moeten we een nieuw functiegebouw opstarten. Aansluitend komt het loon daarbij. Als we straks een nieuwe cao hebben, is er ook meteen een nieuw functiegebouw met bijpassende lonen. 

Niemand gaat er op achteruit

Goed nieuws: er gaat niemand op achteruit. Je houdt wat je nu hebt en misschien komt er nog wel wat bij. Of er bij jou wat bijkomt, hangt af van de uitkomsten van het onderzoek voor een nieuw functiegebouw. 

Denk mee!

Het zou goed voor ons zijn als je meedenkt over de beschrijving van de functies. Niemand weet beter dan jij hoe de sector te werk gaat en wie wat doet. Dat mag naast mij aan tafel, maar dat mag ook op afstand. EVZ ondersteunt ons daarbij, maar we hebben jullie inbreng nodig uit het werkveld. EVZ gaat bedrijven bezoeken en in gesprek met directies en werknemers. Het kan dus zijn dat zij jou hiervoor vragen. Het zou enorm helpen als jij meewerkt, maar je bent het niet verplicht. 

Licht aan het einde van de tunnel

Met jullie hoop ik op licht aan het eind van de tunnel. Ik hoop met en voor jullie dat beurzen, tentoonstellingen en exposities snel weer op gang komen. Dat jullie weer mogen bouwen. Hoop doet leven, dus hopen we snel op betere tijden.

Vragen of reageren?

Laat een bericht achter onder deze blog!