Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Blogs over het Beroepsgoederenvervoer

  • 23 sep 2021

  Ben jij werkzaam in de sector Transport & Logistiek?

  Op 19 juni jongstleden is er met ruime meerderheid ingestemd met de nieuwe cao beroepsgoederenvervoer. Naast de loonsverhogingen en de verbeterde arbeidsvoorwaarden zoals rolcontainers en stand kachels/ airco’s is er nog een belangrijke afspraak in de cao opgenomen. Dat is dat er een zwaar werkregeling wordt afgesproken om het mogelijk te maken eerder te kunnen stoppen met werken voor werknemers in zware beroepen...
  • 8 jul 2021

  Hoera, in de cao Beroepsgoederenvervoer gaat eindelijk je loon weer omhoog

  In de cao beroepsgoederenvervoer hebben we afgesproken dat op 1 juli je loon met 3,5% omhoog gaat. Ook de toeslagen en je verblijfkosten gaan omhoog. Controleer je loonstrook of dat ook echt gebeurd is! Juist als je per 4 weken je loon betaald krijgt is een controle niet overbodig!
  • 16 jun 2021

  CNV leden akkoord met nieuwe cao transport

  Fijn dat een grote meerderheid voor het resultaat heeft gestemd. Maar toch heeft nog 12% van de stemmers het resultaat afgewezen. De belangrijkste redenen daarvoor zijn dat deze leden de loonsverhoging van 3,5% per 1 juli te laag en te laat vinden en dat er geen compensatie is over het eerste half jaar van 2021. Gelet op de opmerkingen van de stemmers zijn er toch een paar punten die verduidelijkt of toegelicht moeten...
  • 28 mei 2021

  Een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer?

  Daar mag jij nu over stemmen! Op 27 mei is er een onderhandelingsresultaat bereikt voor jouw cao beroepsgoederenvervoer. Acties en zelfs stakingen waren nodig. Dankzij de inzet van actieve vakbondsleden hebben we dit resultaat bereikt. We hebben het onderhandelingsresultaat eerst voorgelegd aan onze cao commissie (bestaande uit een groep actieve leden). Ze zijn van mening dat er een mooi onderhandelingsresultaat ligt...
  • 18 mei 2021

  Vrijdag starten estafettestakingen cao beroepsgoederenvervoer

  Vrijdag starten in Nieuwegein en Geldermalsen medewerkers in het beroepsgoederenvervoer estafettestakingen voor een betere cao. Eerder werden al een landelijke staking en een staking bij distributiecentra in Zaandam gehouden.
  • 18 mei 2021

  Werkgevers transport nodigen vakbonden uit voor cao overleg

  Ook afgelopen vrijdag hebben vakbondsleden van FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen laten zien dat acties in het beroepsgoederenvervoer grote impact hebben: vertraagde leveringen, afwijkende planningen en hinder bij werkgevers, klanten en opdrachtgevers. Zonder transport & logistiek staat alles stil! Ondertussen heeft TLN ons uitgenodigd voor een nieuwe onderhandelingsronde om er alsnog uit te komen.
  • 19 apr 2021

  Op weg naar een nieuwe cao beroepsgoederenvervoer

  Op 12 april hebben we een landelijke 24 uursstaking gehouden. Dit was een succesvolle dag. Er kwamen 500 stakers naar 4 locaties. Door Corona moesten de aantallen natuurlijk beperkt gehouden worden. De dag is goed verlopen. Goede sfeer, saamhorigheid en boodschap. We willen de deelnemers bedanken.
  • 7 apr 2021

  Doe mee aan de 24-uursstaking voor een goede cao!

  Op maandag 12 april organiseren wij, CNV Vakmensen en FNV, een landelijke stakingsdag in het beroepsgoederenvervoer. Dat is nodig, want de acties die we afgelopen weken hebben gehouden (in de winkeldistributie, afval en milieu, pakketbezorging en de chemie) hebben nog niet gezorgd voor een goede cao. We zullen met elkaar meer druk moeten zetten op de werkgevers. Doe jij ook mee?
  • 25 mrt 2021

  Morgen cao-actie bij distributiecentra, doe je mee?

  Op vrijdag 26 maart komen chauffeurs in de winkeldistributiecentra in actie voor een nieuwe cao. Het gaat om chauffeurs die rijden op distributiecentra in Pijnacker (van Albert Heijn) en Zaandam (van Kuehne + Nagel en Albert Heijn). Doe jij ook mee met de actie? Waarom Zoals jullie weten is het cao-overleg vastgelopen. Geen cao, dat betekent: GEEN loonsverhoging GEEN afspraken over een standairco en standkachel...
  • 24 mrt 2021

  25 maart Actie bij Vomar Alkmaar. Zien wij je daar?

  Op 25 maart is er bij het Hoofdkantoor en Distributiecentrum Vomar in Alkmaar een actie voor het supermarktpersoneel en de medewerkers van het distributiecentrum. Jij bent één van hen.. Om 10.00 tot 12.00 uur, Opaalstraat 15 in Alkmaar (op eigen terrein) Zien we jou daar? Lid van CNV Vakmensen? Dan kun je het stakingsformulier uitprinten, invullen en op de Opaalstraat inleveren bij een van de CNV...
  • 16 mrt 2021

  Acties Winkeldistributie; doe je mee?

  Het cao traject is vastgelopen. Werkgevers willen o.a. geen nette loonsverhoging van 3,5% betalen, ook schieten de gesprekken over het eerder stoppen met werken niet op. Daarom willen wij in actie komen en daar hebben we jou bij nodig. Het gaat om jouw arbeidsvoorwaarden.
  • 9 mrt 2021

  WhatsApp groepen voor actie traject!

  We zijn een WhatsApp groep gestart om iedereen zo snel mogelijk te kunnen informeren over de actie-ontwikkelingen. Nu blijkt de eerste WhatsApp groep al vol te zitten. Hierbij dus meer linkjes naar groepen. Kom snel kijken waar er nog een plekje is! WhatsApp groep 2: https://chat.whatsapp.com/KJrlz8jHmCTFRtIPhYJigb WhatsApp groep 3: https://chat.whatsapp.com/DxdP4ZQzt6pLH8sq69z1FT WhatsApp groep 4: https://chat...
  • 8 mrt 2021

  Werkgevers transport laten ultimatum verlopen

  De werkgevers in de transport hebben niet gereageerd op het ultimatum van het CNV. Er komt nu geen cao met een redelijke loonsverhoging, verbetering van arbeidsomstandigheden en een regeling om eerder te kunnen stoppen met werken voor de 150.000 werknemers in de sector. Tijd om in actie te komen.
  • 3 mrt 2021

  Ultimatum cao Beroepsgoederenvervoer

  CNV Vakmensen heeft op 1 maart een ultimatum gesteld aan de werkgevers in de transportsector (TLN en VVT). De CNV leden zijn absoluut niet te spreken over de minimale loonsverhoging van de werkgevers. Als de werkgevers binnen een week niet van gedachten veranderen, gaan we acties voorbereiden.
  • 2 mrt 2021

  Ultimatum aan werkgevers transportsector

  CNV Vakmensen heeft vandaag een ultimatum gesteld aan de werkgevers in de transportsector (TLN en VVT). “We hebben onze leden gepeild en die zijn absoluut niet te spreken over de karige loonsverhoging die de werkgevers nu in petto hebben”, zegt CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel. “Als de werkgevers binnen een week niet van gedachten veranderen, gaan we acties voorbereiden.”
  • 12 feb 2021

  Cao Beroepsgoederenvervoer vastgelopen. Wat nu?

  Op 11 februari is het overleg voor een nieuwe cao vastgelopen. Werkgevers willen een crisis-cao voor 2021. Terwijl CNV Vakmensen juist hoort dat veel bedrijven weer draaien op het oude niveau. Een overzicht van de standpunten. Wat wil jij?
  • 9 feb 2021

  Heb jij last van de avondklok?

  Jij bent als chauffeur vaak dag en nacht onderweg. Grote kans dat je met de avondklok te maken hebt. Hoe zit het dan met eten en drinken onderweg? Zijn de sanitaire voorzieningen te gebruiken? Voor deze onderwerpen heeft het CNV zich steeds sterk gemaakt. Nu wat resultaten en een enquête. Vul de enquête in! In november hebben we je ook gevraagd om een enquête in te vullen. De resultaten zijn in het...
  • 15 dec 2020

  Hervatting cao overleg beroepsgoederenvervoer

  Op 14 december heeft CNV Vakmensen weer gesproken met de werkgevers in het beroepsgoederenvervoer. Het overleg van 5 november strandde met de wens van de werkgevers om de cao weer ongewijzigd te verlengen voor 2021. Zou er toch nog wat af te spreken zijn net voor de Kerst?
  • 24 nov 2020

  Helft vrachtwagenchauffeurs houdt zich niet aan rij- en rusttijden

  Doordat de planning te strak is, rijden vrachtwagenchauffeurs langer door dan volgens de rij- en rusttijdenwet mag. Daardoor krijgen zij niet genoeg rust. Dat komt uit een enquête onder ongeveer 1.800 vrachtwagenchauffeurs, in samenwerking met tv-programma De Monitor. In deze blog delen we de uitslag van de enquête en 7 mogelijk oplossingen.
  • 6 nov 2020

  Emotionele eerste cao-onderhandelingsronde

  In het eerste overleg over de cao beroepsgoederenvervoer kwamen werkgevers met een emotionele toespraak om de vakbonden te laten weten hoe slecht het gaat met de sector. De grootste klap moet nog komen. Om zoveel mogelijk banen te behouden, willen werkgevers de huidige cao weer met een jaar verlengen, maar zonder veranderingen (ongewijzigd).
  • 30 okt 2020

  Enquête over rij- en rusttijden onder chauffeurs in coronatijd

  Samen met het tv-programma De Monitor van KRO/NCRV houden CNV en FNV een enquête over de rij- en rusttijden onder chauffeurs. Er worden vragen gesteld over de rij- en rusttijden en de voorzieningen bij bedrijven en onderweg. Vul hier de enquête in!
  • 27 okt 2020

  Voorstellen voor de nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer 2021

  De onderhandelingen voor de cao Beroepsgoederenvervoer 2021 zijn begonnen. In deze video vertellen Tjeerd Orie en Tjitze van Rijssel je over de voorstellen.
  • 27 okt 2020

  Betere voorzieningen voor de vrachtwagenchauffeur! Heb jij de petitie al getekend en doorgestuurd?

  CNV Vakmensen wil langs de wegen snel betere voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs. Het is idioot dat jullie onderweg nergens terecht kunnen voor een hap eten en een praatje met collega’s.
  • 13 okt 2020

  Strengere maatregelen, maar vergeet de vrachtwagenchauffeurs niet!

  Wanneer de corona-maatregelen strenger worden en de horeca dichtgaat, moeten de vrachtchauffeurs niet vergeten worden. We willen niet dezelfde situatie als in maart, toen chauffeurs onderweg bijna nergens terecht konden voor toiletbezoek of iets te eten.
  • 15 sep 2020

  We herschreven de huidige cao met moderne veranderingen

  CNV vindt dat de huidige cao voor werknemers in het beroepsgoederenvervoer nodig moet veranderen. Daarom heeft CNV de oude ‘retro-cao’ herschreven en biedt het als voorbeeld aan bij de werkgeversdelegaties TLN en VVT. Het is een voorbereiding op de onderhandelingen die later dit jaar beginnen. Lees hier de 'moderne' cao.