Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Corona-update 3: Code 95 en de nieuwe sectorreclame op radio en tv

Een nieuwe week, een nieuwe corona-update voor de sector Transport en Logistiek! Dit keer informatie over o.a. code 95 en de nieuwe sectorcommercial op radio en tv. 

Code 95 beroepschauffeurs

Door de gevolgen van het coronavirus kunnen sommige beroepschauffeurs nu geen nascholing volgen. Hierdoor kan het bewijs van vakbekwaamheid (code 95) verlopen, buiten de schuld van de chauffeurs om. We zoeken oplossingen voor het vervallen van code 95-opleidingen én aflopende rijbewijzen voor mensen die nu niet gekeurd kunnen worden. 

> Lees hier hoe de Inspectie voor Leefomgeving en Transport omgaat met verlenging van code 95.

Verzekeraars zijn soepeler

Het ‘verbond van verzekeraars’ heeft aangegeven soepeler om te gaan met chauffeurs van wie code 95 in coronatijd afloopt. Zij zijn gewoon verzekerd. Verloopt jouw code 95 aankomende periode? Laat je werkgever dan controleren of de verzekeraar de lijn van het verbond van verzekeraars volgt. Niemand moet willen dat je onverzekerd deelneemt aan het verkeer.

Sectorreclame op de radio en tv

De Ster biedt op dit moment gratis zendtijd aan brancheorganisaties. Onze sector mag hier ook aan meedoen en is blij met dit mooie gebaar. Zo kunnen we het belang en de waardering voor onze sector Transport en Logistiek laten zien. Onze commercials hoor en zie je van 15 april tot en met 30 april op de kanalen en platformen van de NPO, waaronder NPO 1, 2 en/of 3, de radiozenders NPO Radio 1, 2, 3FM, 4 en/of 5 en/of op het online netwerk.

> Bekijk de commercial

Centraal informatiepunt

We hebben een centraal informatiepunt opgezet op de website van het sectorinstituut. Hier vind je informatie en veelgestelde vragen over het coronavirus en werken in de Transport en Logistiek.

> Ga naar het centraal informatiepunt

Speciale coronapagina van CNV Vakmensen

Ook CNV Vakmensen heeft een speciale pagina met informatie en veelgestelde vragen over werk en inkomen in coronatijden.

> Ga naar de corona-informatiepagina van CNV Vakmensen.

Vragen of reageren?

Laat je reactie achter onder deze blog!