Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Je hebt veel loon tegoed. Wat ga jij daaraan doen?

Als je een vakantie- of vrije dag neemt krijg je maar 8 uur loon betaald. Dat is veel te weinig! Ook je nachttoeslag, ploegentoeslag en het gemiddelde van je overuren moet over de vakantiedagen betaald worden. Over de afgelopen 5 jaar heb je recht op een hoger bedrag aan loon over je vakantiedagen. Je hebt veel loon tegoed. Wat ga jij daaraan doen?

 

Waar gaat het om?

Tijdens je vakantie heb je recht op loon. In de cao beroepsgoederenvervoer staat dat er tijdens vakantie 8 diensturen per dag worden genoteerd. Vervolgens betaald de werkgever 8 uren tegen het functieloon. In de Europese Richtlijn 2003/88 staat dat je recht hebt op loon tijdens vakantie. In een arrest van het Hof van Justitie uit 2011 blijkt dat het niet alleen gaat om het basissalaris, maar ook over andere toeslagen. De beloning tijdens vakantie moet gelijk zijn aan de beloning tijdens werken. Onkostenvergoedingen etc. zijn hierbij uitgesloten.

 

Hoe zit dat in het Beroepsgoederenvervoer?

Juristen van CNV Vakmensen zeggen dat het gemiddelde van de overuren mee tellen in de hoogte van het loon over de vakantiedagen. Over vakantiedagen moet ook de ploegen-, zaterdag- en zondagtoeslag, vuilwerk- en koudetoeslag, overurentoeslag en de nachttoeslag (toeslag eendaagse nachtrit) betaald worden. Het gaat om structureel werk, dus niet als je bijvoorbeeld een enkele keer op zaterdag of zondag hebt gewerkt.

 

Geen regeling in de cao!

Tijdens de cao onderhandelingen hebben wij de werkgevers gevraagd om een deal te maken over de afgelopen 5 jaar en dit verder in de cao te regelen conform de (Europese) wet- en regelgeving. TLN en VVT hebben dit afgewezen want hun advocaat zegt dat de overuren hierin niet meetellen.

CNV Vakmensen heeft gezegd dat als er geen deal komt wij dit gaan vorderen omdat we over de afgelopen 5 jaar dit geld willen hebben. Loon kun je tot 5 jaar terug vorderen. Bovenop dit loon moet de werkgever dan ook nog de wettelijke rente en de wettelijke verhoging betalen. Een betere spaarpot heb je nog nooit gehad. Maar dan moeten we eerst een paar zaken winnen! Inmiddels hebben we een aantal vorderingen bij werkgevers liggen. De eerste (rechts)zaken lopen dus al.

 

Zelf loon vorderen bij je werkgever.

Nu er geen collectieve regeling komt, zal je zelf het loon moeten gaan vorderen. Maar dan wel graag alles! Je hoeft nog niet meteen zelf te gaan procederen. Je kan ook even wachten totdat er één of meerdere uitspraken zijn. Het kan makkelijk nog een jaar duren voordat er uitspraken zijn van de rechter. Als de uitspraak positief is kun je tot 5 jaar terug het loon vorderen. Om te voorkomen dat je een jaar of meer loon misloopt kun je de verjaringstermijn van 5 jaar stopzetten. Dan moet je nu een vordering bij je werkgever indienen en aangeven dat je de verjaringstermijn wil stopzetten (“stuiten” heet dat in juridische taal).

 

CNV Vakmensen heeft een voorbeeldbrief gemaakt.

Om je te helpen en het je gemakkelijk te maken heeft CNV Vakmensen alvast een voorbeeldbrief voor je gemaakt. Deze brief stuur je aangetekend per post naar je werkgever. Bewaar het verzendbewijs en de ontvangstbevestiging met handtekening van de ontvanger. Stuur voor de zekerheid de brief ook per mail en bewaar deze mail en de reactie goed.

Download hier de voorbeeldbrief.