Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Enquête: kan jij tijdens je werk nog ergens naar de wc of eten halen?

Veel chauffeurs vinden de maatregelen van bedrijven en de overheid om besmetting met het coronavirus te voorkomen, niet geschikt. Ze maken deel uit van de vitale sector, maar kunnen onderweg nergens meer naar de wc of eten halen. Heb jij dit ook ervaren? Vul de enquête in!

Hulde aan iedereen in de transportsector

De transportsector is een vitale sector. Er wordt keihard gewerkt om ervoor te zorgen dat er genoeg producten in de winkels liggen. En dat terwijl er flink wordt gehamsterd. Veel werknemers maken extra uren om alle goederen op de juist plaats te krijgen. Het is druk in distributiecentra, internetaankopen nemen toe. Veel lof voor jullie harde werk. Helaas maken de extra maatregelen jullie werk niet makkelijker.

Geen sanitaire voorzieningen of etensmogelijkheid

Veel bedrijven nemen extra maatregelen om verdere besmetting met het coronavirus te te voorkomen. Dat is goed, maar door sommige maatregelen kan jij je werk als chauffeur niet meer veilig doen. We zien bijvoorbeeld mededelingen dat kantines en sanitaire voorzieningen niet toegankelijk zijn voor chauffeurs. Vooral als je langer onderweg bent, is het belangrijk om ergens te kunnen eten, drinken of naar de wc te gaan. Soms staat er een dixie, maar vaak zijn deze niet schoon, is er geen licht, geen stromend water, laat staan zeep op handgel. 

Het lijkt wel of de chauffeur in de vitale sector in plaats van een held, waarvoor je zeker moet klappen, een paria is geworden die je vooral buiten de deur moet houden. Dat pikken we niet. 

Help mee actie te voeren

Samen met de minister van Infrastructuur, TLN en VVT willen we dat er meer sanitaire voorzieningen en eetgelegenheden vrijkomen voor chauffeurs.

Vul de enquête in, dan kunnen we voor jou aan de slag

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Goed of slecht. Zo kunnen we bedrijven die het goed doen een pluim geven, en bedrijven met overdreven maatregelen aanspreken. Wij hopen hiermee de situatie voor jou en je collega's te verbeteren.

Naar de enquête

Maak foto’s van goede en slechte voorbeelden en stuur ze in!

Maak foto's van goede en slechte voorbeelden en stuur ze in. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mededelingen die een bedrijf ophangt. Graag ook de naam van het bedrijf erbij. Deze kunnen wij gebruiken om actie te voeren. 

Stuur je mail naar: jeachterban@cnvvakmensen.nl

  • Het begint er zo langzamerhand op te lijken dat wij ,chauffeurs, behandeld worden als melaatsen.

    Mag op plekken niet naar de toilet of in de cantine komen ook is bij een bedrijf waar wij veel voor rijden is het zelfs voor onze chauffeurs verboden is om op de rook plaats te komen

    Als wij nu eens thuis bleven en ze zelf hun goederen wegbrengen ,was heel het probleem opgelost