Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Loop je nog steeds geld mis? CNV helpt je bij een claim. Je hebt nog tot 25 maart!

Eind vorig jaar lieten we je al weten dat de kans groot is dat je jaarlijks flink wat geld misloopt. Dit komt door de berekening die je werkgever gebruikt bij het uitbetalen van je vakantieloon. In actie komen is belangrijk, want je achterstallige salaris kan oplopen tot wel €6.000,- bruto!

Hoe zat het ook alweer?

Wat CNV Vakmensen betreft is het loon dat jij krijgt wanneer je een vakantiedag opneemt niet correct. Dat zit zo: als je een dag vrij neemt, krijg je die doorbetaald. Op dit moment geeft je werkgever je hiervoor het kale basissalaris. Maar als je op deze dag gewoon gewerkt zou hebben, had je veel meer gekregen. Denk bijvoorbeeld aan je ploegentoeslag, zaterdag- en zondagtoeslag, vuilwerk- en koudetoeslag en nachttoeslag.

En wat dacht je van overuren? Als beroepschauffeur maak je vaak meer dan 8 uur per dag. De vergoeding voor deze uren zit verwerkt in je gewone salaris, dus waarom niet in je vakantieloon?

Europese Hof

We zijn niet de enige die dit absurd vinden: ook het Europese Hof staat aan onze kant. In 2011 bepaalde het Hof in een gerechtelijke uitspraak dat een vakantiedag evenveel loon moet opleveren als een werkdag. Een mooie uitspraak, maar helaas liggen de werkgevers nog steeds dwars. Ze willen simpelweg niet betalen.

In het cao-overleg met de werkgevers is daarom geprobeerd om een centrale deal te maken om het zo in één keer goed te regelen voor iedereen. De werkgevers (TLN en VVT) zagen zo’n afspraak echter niet zitten en hielden de boot af. Er zat dus niets anders op dan dat we het geld per afzonderlijke werkgever terug te gaan vorderen. 

Claim waar je recht op heb

CNV Vakmensen helpt je hierbij. Om aanspraak te maken op jouw deel gebruik je deze speciale brief:

Voorbeeldbrief achterstallig salaris.pdf

Download de brief, print hem uit, vul hem in en doe hem op de post naar:

CNV Vakmensen
Antwoordnummer 90234
3009 VB Rotterdam

Een postzegel is niet nodig. Wij zorgen ervoor dat de brief bij je werkgever komt. Je hebt nog tot 25 maart van dit jaar de tijd om via CNV in actie te komen. Na deze datum kun je de brief nog wel gebruiken, maar kun je deze niet meer via ons versturen. Vanaf dan moet je dit dus zelf doen. Laat het er niet bij zitten!

Heb je vragen over het terugvorderen van je vakantieloon? Stel ze hier hieronder.