Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Nachttoeslag: heb jij ‘m wel uitbetaald gekregen?

Ben je al een tijdje chauffeur? Dan heb je vast wel eens een nachtrit gemaakt. Heb je dit ook voor 1 juli 2017 gedaan? Dan had je recht op een toeslag. Dit heet de toeslag eendaagse nachtritten. Hoe dit precies zit en of je hier recht op hebt? We leggen het uit.

Wanneer heb je recht op de nachttoeslag?

Voor alle diensturen tussen 20.00 en 04.00 uur moet een toeslag worden betaald. Omdat de toeslag eendaagse nachtritten gold tot 1 juli 2017, geldt het dus alleen voor ritten van vóór deze datum.

In het verleden dachten werkgevers dat de toeslag alleen gold wanneer je tijdens de nachtrit minimaal één uur hebt gewerkt tussen 00.00 en 06.00 uur. Dat is niet zo. De Hoge Raad heeft op 4 mei 2018 besloten dat iedere chauffeur recht heeft op de toeslag. Als de diensturen tussen 20.00 en 04.00 uur maar vóór 1 juli 2017 zijn gemaakt.

Heb je vragen over of je recht hebt op de nachttoeslag? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

De nachttoeslag niet ontvangen? Vraag het op!

Heb je vaker tussen 20.00 en 04.00 uur gewerkt? Ook vóór 1 juli 2017? Controleer dan of je voor deze diensturen de nachttoeslag hebt ontvangen. Vaak staan de uren die je maakt in de bijlage van je loonstrook. Super handig, want zo kun je snel zien of je wel hebt gekregen waar je recht op hebt.

Heb jij recht op de nachttoeslag, maar heb je die niet uitbetaald gekregen? Laat het ons weten door te reageren op deze blog.