Snel antwoord op al je vragen over werk en inkomen

Q&A: Je loon over de vakantiedagen is te laag

CNV leden weten dat al. Zij hebben een nieuwsbrief gekregen en een voorbeeldbrief die naar de werkgever gestuurd kan worden. De uitleg en de voorbeeldbrief staan op de website van CNV Vakmensen. Het CNV helpt door de brief aan de werkgever te sturen.

 Daarnaast zijn er veel reacties binnengekomen op onze nieuwsbrief. Vandaar dat we de meestgestelde vragen hier voor jou hebben neergezet. Naast deze vragen een andere vraag? Reageer dan onder deze blog. Ook horen wij graag jouw mening.

 

Als ik de brief naar mijn werkgever stuur gaat het CNV dan gelijk een gerechtelijke procedure voeren?
Nee, dat doen we niet. Door het insturen van de brief maak je aan je werkgever duidelijk dat jij een claim indient over 2013 t/m 2017 voor het loon over je vakantiegeld. je stelt je recht veilig. Je kan loon over 5 jaar vorderen. We gaan procederen tegen een paar bedrijven. Als daar een positieve uitspraak uitkomt dan kun je de claim te gelde maken en het geld gaan innen. Die procedure kan nog wel een jaar duren. Dan zitten we in november 2018. Als je dan pas een claim gaat indienen zit je aan die 5 jaar vast. Door nu de claim in te dienen blokkeer je de termijn van 5 jaar en kun je vanaf 2013 aanspraak maken op het loon.

Ik heb meer werkgevers gehad in de afgelopen 5 jaar. Wat moet ik doen?
Als je meer werkgevers hebt gehad, dan zul je iedere werkgever zo’n brief moeten sturen. Je kan de brief kopiëren en voor elke werkgever de gegevens invullen en naar het antwoordnummer sturen. Wij zorgen er voor dat de brieven bij de juiste werkgever terecht komt.

De uitspraak van het Europees Hof is uit 2011. Dan had je dit toch allang in de cao kunnen regelen?
Inderdaad is de uitspraak uit 2011. Maar in die uitspraak is aangegeven dat elk land zelf moet bepalen welke looncomponenten mee moeten tellen in de berekening van het juiste loon over de vakantiedagen. In Nederland zijn daar verschillende rechtszaken over gevoerd, maar die gingen bijna allemaal over de onregelmatigheidstoeslag.

Onze claim gaat verder. Ook overuren en de toeslagen voor het werken op zaterdag en zondag vallen hier volgens ons over. Daar denken de werkgevers heel anders over. En daarom konden we hier geen cao afspraak over maken. En dus moeten we het per bedrijf gaan regelen.

Veel bedrijven kunnen dit niet betalen, zeker niet als je over 5 jaar het loon gaat vorderen.
Elk bedrijf had kennis kunnen nemen van deze uitspraak uit 2011. Geen enkel bedrijf is spontaan overgegaan tot het betalen van het juiste loon. De bedrijven wachten met betalen totdat ze daartoe gedwongen worden. Als bedrijven dit niet kunnen betalen hebben ze waarschijnlijk geen bestaansrecht en kunnen ze misschien beter stoppen?

We hebben net een cao afgesloten, die gaan we toch niet openbreken?
Nee, we gaan de cao niet openbreken. Wel willen we dat werknemers krijgen waar ze recht op hebben. We hoeven niet alles in de cao op te nemen waar je als werknemer recht op hebt want dan zou die wel heel erg dik worden. Uiteindelijk zal de rechter bepalen of onze claim terecht is. Als dat zo is zullen we de cao teksten aan moeten passen. De procedure kan wel een jaar duren, misschien zelfs langer. Dan zullen de teksten pas in de volgende cao (2020) worden aangepast.

Waarom ga je niet leden helpen om geld te claimen? Ze kunnen toch gewoon lid worden?
Natuurlijk kunnen ze gewoon lid worden. Maar we horen al een tijd dat de vakbond niets doet voor werknemers. Nu doen we zeker wel wat en dat mag iedereen weten en alle werknemers mogen hiervan profiteren. Wij hopen dat werknemers nu ook echt lid worden, zeker als we de claims binnen kunnen halen.

Procederen doen we vooral voor onze leden. Maar als we in het gelijk worden gesteld dan geldt die uitspraak ook voor iedereen. Een claim indienen kan iedereen doen. Dan maar liever met z’n allen, zodat je daar als werknemer in je bedrijf niet de enige bent die een claim indient.